Free Sound Recorder - Δωρεάν καταγραφή ήχου στον υπολογιστή

δωρεάν εφαρμογή καταγραφής ήχων


Το Free Sound Recorder είναι ένα εύκολο στη χρήση δωρεάν λογισμικό που μας επιτρέπει να καταγράφουμε τους ήχους από την κάρτα ήχου του υπολογιστή μας και να αποθηκεύσουμε το αποτέλεσμα απευθείας σε MP3, WMA, OGG ή WAV αρχεία.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μια τέλεια συσκευή εγγραφής ήχου που μπορεί να καταγράφει τη δική μας φωνή, τη μουσική ή οποιοδήποτε άλλο ήχο (web streaming) που συνεργάζεται άμεσα με την κάρτα ήχου. Για παράδειγμα, μπορούμε να γράψουμε τη φωνή μας αλλά και του συνομιλητή μας για ένα podcast  που ετοιμάζουμε, να συνδέσουμε το παλιό μας κασετόφωνο στον υπολογιστή ή το πικάπ και να εγγράψουμε τις κασέτες και τους δίσκους βινυλίου σε MP3.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ρύθμιση για Automatic Gain Control (AGC) το οποίο κανονικοποιεί (normalized) αυτόματα την έξοδο του ληφθέντος σήματος ενισχύοντας ή χαμηλώνοντας την είσοδο από το μικρόφωνο ώστε να ταιριάζει με ένα προκαθορισμένο επίπεδο, έτσι ώστε το επίπεδο σήματος εξόδου να είναι σχεδόν σταθερό.

Προσοχή: Το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα σου προτείνει να εγκαταστήσεις τρίτα λογισμικά (διαφημιστικά). Φυσικά, υπάρχει επιλογή να παρακάμψεις τις εγκαταστάσεις αυτές αλλά  πολλοί αγνοούν αυτά που γράφονται και πατάνε το κουμπί next χωρίς να υπάρχει αύριο! Οπότε, σου το έγραψα εδώ για να μην λες μετά ότι δεν σε προειδοποίησα, αν και δεν είναι δική μου δουλειά να σε κάνω να προσέχεις! 

Έκδοση: 10.8.8
Μέγεθος: 1.4 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All 
Κατασκευαστής: FreeAudioVideo Software 
Πηγή: freesoundrecorder.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram