LibreOffice - Η δωρεάν επαγγελματική σουίτα γραφείου, εναλλακτική του Microsoft Office

Δωρεάν Office



Το LibreOffice είναι μία περιεκτικότατη, επαγγελματικού επιπέδου σουίτα γραφείου, εντελώς δωρεάν για υπολoγιστές με Linux, Windows και Mac λειτουργικά συστήματα. 

Υπάρχει μία ήδη σχηματισμένη και ευρύτατη βάση ικανοποιημένων χρηστών του LibreOffice, σε παγκόσμιο επίπεδο, και διατίθεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες (φυσικά και στα Ελληνικά). Πολλοί δυσανασχετούν και ρωτάνε εάν είναι συμβατό με αρχεία του εμπορικού Microsoft Office. Φυσικά και είναι, δηλαδή δέχεται αλλά και εξάγει αρχεία Doc, Docx, xls, xlsx κτλ!  

Φυσικά, διαθέτει τα αντίστοιχα Word, Excel, Power Point και Access, που βρίσκουμε στα κλασικά Office των Windows με τα Write, Calc, Impress και Base. Επίσης, με το Draw, μπορούμε να φτιάχνουμε διαγράμματα και σχέδια από το μηδέν, ενώ με το Math, έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε επιστημονικούς τύπους και εξισώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες περί λειτουργικότητας και νέων χαρακτηριστικών υπάρχει η επίσημη ιστοσελίδα, ενώ στο τέλος του άρθρου, έχουμε προσθέσει το download link για να κατεβάσουμε τη σουίτα στην έκδοση που επιθυμούμε. Τέλος, αν θέλεις να εντρυφήσεις στο Libre Office, έχουμε γράψει άρθρο με δωρεάν μαθήματα Libre Office που βρήκαμε στο Youtube και μάλιστα στην Ελληνική γλώσσα. 
 

Έκδοση: 7.6.3
Μέγεθος: 345 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac OS
Κατασκευαστής: libreoffice.org  
Πηγή: libreoffice.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal