iCopy - Αξιοποίησε στο έπακρο τον σαρωτή και τον εκτυπωτή σου

iCopy - Αξιοποίηση του σαρωτή μαζί με τον εκτυπωτή


Το iCopy είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα (open source) πρόγραμμα που μας επιτρέπει να συνδυάσουμε τον σαρωτή (scanner) μαζί με τον εκτυπωτή μας και να το μετατρέψουμε σε ένα ισχυρό και εύκολο στη χρήση φωτοτυπικό μηχάνημα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την αυτόματη τροφοδοσία εγγράφων (ADF - Automatic Document Feeders).

Με λίγα λόγια, όταν θα πατάμε το κουμπί της σάρωσης, αυτόματα θα πηγαίνει η εντολή στον εκτυπωτή για να εκτυπώσει το αποτέλεσμα. Οπότε, αυτό που σαρώνουμε, αυτόματα μπορεί και να εκτυπώνεται.


Κάνε κλικ στο κουμπί του σαρωτή σου και στη συνέχεια επέλεξε το iCopy ως προεπιλεγμένη εφαρμογή. Όταν πατήσεις πάλι το κουμπί, το iCopy θα ξεκινήσει αυτόματα.


Διαθέτει απλό περιβάλλον εργασίας που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε το σκάνερ και τις επιλογές εκτύπωσης, όπως φωτεινότητα, αντίθεση, αριθμό αντιγράφων, μόνο σε μερικά δευτερόλεπτα. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το αποτέλεσμα ή και να το εξάγουμε σε μορφή PDF χωρίς την ανάγκη κάποιου άλλου λογισμικού.

Με το iCopy μπορείς να κάνεις εξαγωγή σε PDF με ένα μόνο κλικ


Ακόμα μία έκπληξη για το θαυματουργό λογισμικό είναι ότι διαθέτει και portable έκδοση, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν από το USB στικάκι μας. 

Στο download link που υπάρχει στο τέλος του άρθρου, θα μεταφερθείς στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος όπου υπάρχει η τελευταία έκδοση της φορητής (portable) και εγκαταστάσιμης μορφής (.exe). 
 
Έκδοση: 1.7.0
Μέγεθος: 834 KB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Matteo Rossi
Πηγή: icopy.sourceforge.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram