Scratch 2 - Μία γλώσσα προγραμματισμού για μικρούς αλλά και για μεγάλους


Το Scratch είναι μια  γλώσσα προγραμματισμού βασισμένη και υλοποιημένη σε Squeak. Όντας δυναμική, επιτρέπει σε αλλαγές του κώδικα ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των προγραμμάτων. Έχει ως στόχο τη διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού σε παιδιά και εφήβους και να τους επιτρέψει να δημιουργήσουν παιχνίδια, βίντεο και μουσική. Μπορείτε να το εκτελέσετε άμεσα και να ξεκινήσετε τον πειραματισμό με δικά σας project, μιας και είναι online. αν και υπάρχει offline έκδοση όπου μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Το Scratch χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε διάφορα σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Ο δικτυακός τόπος του Scratch έχει αναπτύξει μια κοινότητα από ανερχόμενους προγραμματιστές, μαθητές, δασκάλους και ερασιτέχνες, που αλληλοπαρακινούνται να αναπτύξουν την δημιουργικότητα τους και τις προγραμματιστικές δεξιότητες τους.

Οι Έλληνες δεν άφησαν την γλώσσα προγραμματισμού ανεκμετάλλευτη!  Εδώ μπορείτε να μια σειρά από βοηθήματα:


Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Scratch διατίθεται εξολοκλήρου μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα. Στο download link που σας δίνουμε θα μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Scratch όπου με μια δωρεάν εγγραφή μπορείτε να ξεκινήσετε τις δημιουργίες σας. 

Έκδοση: 2
Μέγεθος: 49.7 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: scratch.mit.edu
Πηγή: scratch.mit.edu
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης




Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus