Παίξτε εντελώς δωρεάν σχεδόν 7000 παιχνίδια για Windows

Παίξε ms-dos παιχνίδια εντελώς δωρεάν



Τι θα λέγατε να κάναμε μια «βουτιά» στο παρελθόν, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 90, που τότε μεσουρανούσαν τα παιχνίδια σε υπολογιστές Amiga, Atari και σε Windows με MS-Dos λειτουργικό; Με αυτά τα παιχνίδια μεγάλωσα και αυτά έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στην μνήμη μου. Πολλές φορές τα αναζητώ για να τα ξανά-παίξω, ξέρετε, με τους γνωστούς emulators που έχουν βγει κατά καιρούς (να ναι καλά αυτοί που τους δημιούργησαν). Έτσι, κλέβω λίγο χρόνο για να θυμηθώ τα παλιά.




Το internet Archive λοιπόν, συγκέντρωσε σχεδόν 7000 MS-DOS παιχνίδια για να μπορούμε να τα παίξουμε κατευθείαν από τον browser μας χωρίς το παραμικρό κατέβασμα! Χάρη σε έναν browser-based εξομοιωτή (τον EM-DOSBOX), μας δίνεται η δυνατότητα αυτή. Ό,τι λειτουργικό και να τρέχετε (linux, Windows, Macos), μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα το παιχνίδι.

Εκτός αυτού, είναι και μια καλή ευκαιρία (για τους νεότερους) να δείτε και μια μικρή ιστορία για το καθένα από αυτά τα παιχνίδια. Αυτοί που τα ανέβασαν, έχουν γράψει μια μικρή περιγραφή για το καθένα, το έτος κυκλοφορίας, την εταιρία που το ανέπτυξε και άλλες πληροφορίες. Επίσης, σε μερικά από αυτά τα παιχνίδια θα δείτε δεξιά ότι μπορείτε να τα κατεβάσετε κιόλας, όχι όλα όμως. Αυτά που μπορείτε να κατεβάσετε, διακρίνετε ένα κουμπί που αναγράφει την λέξη Download σε μαύρο πλαίσιο. Τι περιμένετε λοιπόν; Καλό παίξιμο. ► κλικ εδώ για να παίξετε


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης