Δύο δωρεάν εφαρμογές για να μάθετε Μπουζούκι

2 δωρεάν εφαρμογές εκμάθησης για μπουζούκι

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι αναγνώστες του dwrean.net. Καθ' ότι και οργανοπαίκτης του μπουζουκιού, είπα να ψάξω για κάποια εφαρμογή που να σε βοηθάει στην εκμάθησή του. Βρήκα δύο καταπληκτικές εφαρμογές για android συσκευές με τις οποίες μπορείτε να μάθετε τις συγχορδίες αλλά και τους δρόμους του λαϊκού μας οργάνου! Ξεκινάμε λοιπόν:




Η πρώτη εφαρμογή που θα παρουσιάσουμε είναι το "Bouzouki Chords", το οποίο μέσα από εικόνες μας δείχνει όλες τις συγχορδίες του Μπουζουκιού. Εμφανίζει τις θέσεις των δακτύλων στην ταστιέρα αλλά και τους τρεις τρόπους "πιασίματος" μιας συγχορδίας! Τέλος, να πούμε ότι υπάρχει επιλογή ηχητικού ακούσματος της κάθε συγχορδίας. Πραγματικά, μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή.


Η δεύτερη εφαρμογή ειναι το "Bouzouki ", με το οποίο μπορούμε να μάθουμε όλους τους κλασικούς "δρόμους" του Μπουζουκιού όπως Χιτζάζ, Πειραιώτικο, Ουσάκ κτλ. Η απεικόνιση γίνεται μέσω εικόνων που εμφανίζουν τους δακτυλισμούς και τις νότες από τις οποίες περνάει ο εκάστοτε δρόμος αλλά και ηχητικό αρχείο. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram