Modellus - Το εκπαιδευτικό εργαλείο για την ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων (Γυμνάσιο-Λύκειο)

Δωρεάν πρόγραμμα για την ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων

Το δωρεάν λογισμικό Modellus, το οποίο σχεδιάστηκε από μία ομάδα επιστημόνων με την καθοδήγηση του καθηγητή Vitor Duarte Teodoro από το Πανεπιστήμιο Lisbon της Πορτογαλίας, είναι ένα ισχυρό εργαλείο, ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διδασκαλία των θετικών επιστημών.

Ανήκει στην κατηγορία του ανοικτού τύπου περιβάλλοντος-εργαλείο για modeling, πειραματισμό και simulation, απαραίτητο για την ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων και την επεξεργασία τους μέσα από γραφικές παραστάσεις , πίνακες και animations.

Κυρίως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, των Οικονομικών και δευτερευόντως της Βιολογίας.

Φυσικά είναι πλήρως εξελληνισμένο και διατίθεται ακόμα και ελληνικό βιβλίο/εγχειρίδιο χρήσης για την εκμάθησή του. θα το βρείτε εδώ.

Δωρεάν πρόγραμμα για την ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων

Με μια σύντομη περιγραφή, θα λέγαμε ότι το Modellus είναι ένα δυναμικό εργαλείο για διαλογική κατασκευή και διερεύνηση μαθηματικών μοντέλων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατασκευάζουν, να προσομοιώνουν και να αναλύουν μοντέλα με διαλογικό τρόπο.

Το Modellus, το κατατάσσουμε στις κατηγορίες μας "Λογισμικό Γυμνασίου και Λυκείου", διότι απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έκδοση: -
Μέγεθος: 183 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Vitor Duarte Teodoro
Πηγή: e-yliko.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus