[How to]: Δωρεάν κατοχύρωση domain name

δωρεάν κατοχύρωση domain name


Πολύς κόσμος δημιουργεί blogs στο διαδίκτυο από υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν τα εργαλεία και τον χώρο για την κατασκευή τους. Όπως για παράδειγμα είναι η Blogger της Google, ξέρετε, τα γνωστά και ως blogspot.

Ενώ υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που δίνουν δωρεάν χώρο για να ανεβάσει κανείς το blog του, το domain name, δηλαδή το όνομα του κάθε site, θα πρέπει κάποιος να καταβάλει ένα αντίτιμο για να το αποκτήσει αντί να έχει την κατάληξη σε blogspot.gr, είναι λιγάκι αντί-αισθητικό.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια υπηρεσία, την freenom.com, η οποία δίνει εντελώς δωρεάν domain names με κατάληξη tk, ml, ga, cf και gq χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για όσο χρόνο και όσα ονόματα θέλετε να κατοχυρώσετε! Απίστευτο;

Το domain tk, προέρχεται από το Tokelau, μια χώρα (νησιωτικό σύμπλεγμα) που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό, στο ύψος της Αυστραλίας. Η υπηρεσία αυτή δίνει εντελώς δωρεάν domain names για όλους. Έχει ακριβώς την ίδια δύναμη όπως άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, αλλά αυτή, είναι απλά δωρεάν! Επειδή είναι δωρεάν λοιπόν, εκατομμύρια κόσμος την χρησιμοποιεί από το 2001 παρακαλώ!




Η διαδικασία απόκτησης ενός domain με την κατάληξη tk είναι κάτι εύκολο και απλό, αρκεί να επισκεφθείτε την σελίδα του freenom.com, να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με έγκυρο mail ή να συνδεθείτε μέσω του λογαριασμού σας που έχετε σε κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter κτλ) και να κατοχυρώσετε τ' όνομα που θέλετε.

Εμείς κατοχυρώσαμε τρία ονόματα, τα οποία κάνουν forward στο dwrean.net. Είναι τα tsampa.tk, dorean.tk και koutra.tk τα οποία αν τα επισκεφτείτε, θα δείτε ότι ανακατευθύνουν εδώ στο στο site μας.




Μετά την εγγραφή και την επικύρωσή της, θα κάνετε login στην σελίδα του, θα κατοχυρώσετε το domain σας (ένα ή περισσότερα) που μπορείτε να διαχειριστείτε μέσα από ένα εύχρηστο panel και να το μεταφέρετε στο blog σας που έχετε σε κάποιο free-hosting (πχ στο Blogger της Google).


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus