Print Passport Photo - Φτιάξτε εύκολα φωτογραφίες για Διαβατήριο και Ταυτότητα από το σπίτι σας ανέξοδα

Φωτογραφίες για ταυτότητα


Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας, ή καλύτερα κάποιες στιγμές, χρειάζεται να βγάλουμε φωτογραφίες για έκδοση ταυτότητας, διαβατηρίου κτλ, και η μόνη μας λύση είναι ο επαγγελματίας Φωτογράφος.

Πρόσφατα, έτυχε να βγάλω κάποιες που ήθελα, συγκεκριμένα 4 μικρές 3Χ4 cm και μία 6Χ9. Το κόστος; 20 ευρώ! Έφριξα, είπα τελευταία φορά που το κάνω αυτό. Με την τεχνολογία που υπάρχει δίπλα μας, στο σπίτι μας, ο κάθε ένας από εμάς διαθέτει και έναν εκτυπωτή, κινητά τηλέφωνα με κάμερες. Πως είναι δυνατόν να πληρώνουμε 20άρικα για πλάκα;

Το μόνο που δυσκολεύει τον αρχάριο με αυτές τις φωτογραφίες, είναι οι διαστάσεις, που θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες αλλά και η διάταξη εκτύπωσης στο φύλλο Α4. Όμως εδώ, ένα πολύ ωραίο και δωρεάν προγραμματάκι μπορεί να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Το «Print Passport Photo» είναι η εφαρμογή που αυτοματοποιεί την διαδικασία αυτή. Απλά με ένα σύρσιμο της φωτογραφίας στο πρόγραμμα και την επιλογή της επιθυμητής διάστασης -έχει προκαθορισμένες 3Χ4, 3.5X4.5, 4X4, 5Χ5 cm και 2Χ2 ίντσες- θα μπορείτε να έχετε το αποτέλεσμα της εικόνας πιο κάτω:





Όπως βλέπετε, τακτοποιεί μόνο του στο φύλλο Α4 τις φωτογραφίες με τις απαιτούμενες αποστάσεις για εύκολο κόψιμο μετά. Αν δεν επιθυμείτε να εκτυπώσετε άμεσα το αποτέλεσμα, μπορείτε να κλικάρετε από το μενού το κουμπί File και να επιλέξετε το Save to File ώστε να το αποθηκεύσει ως εικόνα. Πρέπει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει εικόνες τύπου JPG μόνο.

Σημαντικό: Η ελάχιστη απαιτούμενη διάσταση της φωτογραφίας που θα φορτώσεις στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι 10x15 cm

Έκδοση: 1.2.6
Μέγεθος: 705 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Marcello Pietrelli & Gianni Baini
Πηγή: elefantsoftware-en.weebly.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram