[How to]: Κατεβάστε βίντεο από το Youtube με το VLC

Κατεβάστε βίντεο από το Youtube μέσω VLC



Δηλαδή πες, αυτό το ήξερες; Σιγά μην το ήξερες. Εγώ θα στο πω τώρα, βέβαια και γω το είδα από αλλού αλλά θα στο πω από εδώ γιατί μπορώ!

Λοιπόν, οι περισσότεροι γνωρίζουμε το VLC. Και μάλλον η πλειονότητα των χρηστών το έχουν εγκατεστημένο ως βασικό αναπαραγωγέα για τα βίντεό τους. Για να μην μακρηγορούμε, δες πως μπορείς να κατεβάσεις το βίντεο που βλέπεις από το Youtube μέσω του VLC:

1ο βήμα

Αντιγράφουμε το URL του βίντεο από το Youtube που θέλουμε να κατεβάσουμε. Ανοίγουμε το VLC, επιλέγουμε από την μπάρα επάνω την καρτέλα «Πολυμέσα» και αμέσως κάνουμε κλικ στο «Άνοιγμα ροής δεδομένων δικτύου». Επικολλούμε το URL στο πλαίσιο «Παρακαλώ εισάγεται ένα δικτυακό URL» και πατάμε «αναπαραγωγή».





2ο Βήμα

Βλέπουμε τώρα ότι το βίντεο παίζει στο VLC. Δεν το έχουμε κατεβάσει ακόμα. Πηγαίνουμε πάλι πάνω στην μπάρα, επιλέγουμε την καρτέλα «Εργαλεία» και κάνουμε κλικ στην επιλογή «Πληροφορίες Codec». Στο παράθυρο που θα ανοίξει βλέπουμε στο κάτω μέρος μια μπάρα με όνομα «Τοποθεσία» η οποία περιέχει ένα μακρόσυρτο λινκ! Το επιλέγουμε όλο και το αντιγράφουμε (Ctr+C).



3ο Βήμα

Το αντιγραμμένο λινκ το επικολλούμε στην μπάρα διευθύνσεων του browser μας και πατάμε enter. Θα δούμε ότι θα αρχίσει να παίζει το βίντεο στον browser μας. Εμείς απλά κάνουμε δεξί κλικ στο βίντεο και εμφανίζεται η επιλογή «αποθήκευση ως». Αυτό ήταν, τώρα μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας.








Καλό ε;; Δοκίμασε το και δεν θα χάσεις.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram