[How to]: Πώς επιτρέπουμε την εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών στο Android κινητό μας

Android smartphone: Άγνωστες πηγές, Ενεργοποίηση


Πολλές φορές χρειάζεται να εγκαταστήσουμε μια εφαρμογή χειροκίνητα, είτε γιατί αυτή δεν βρίσκεται στο Play Store, είτε γιατί ο κατασκευαστής δεν την έχει ανεβάσει εκεί, ή για διάφορους άλλους λόγους.

Για να γίνει η εγκατάσταση μιας εφαρμογής χειροκίνητα μέσω του .apk της θα πρέπει πρώτα να έχουμε ενεργοποιήσει στο κινητό μας τις Άγνωστες Πηγές, πλέον σε αρκετά κινητά αναφέρεται ως Εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπουμε στη συσκευή μας να κάνει εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής η οποία δεν βρίσκεται στο Play Store.

Τα βήματα (δοκιμή σε Xiaomi Redmi Note 8T)




Βήμα 1: Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις της συσκευής μας και επιλέγουμε την Προστασία Απορρήτου.





Βήμα 2: Από το καινούργιο tab επιλέγουμε τις Ειδικές άδειες







Βήμα 3: Εκεί βρίσκουμε την Εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών και το πατάμε.




Βήμα 4: Ψάχνουμε τον browser που χρησιμοποιούμε (εγώ χρησιμοποιώ τον Chrome) και τον επιλέγουμε



Βήμα 5: Επιτέλους, φτάσαμε στο τελευταίο βήμα όπου ενεργοποιούμε την επιλογή Να επιτρέπεται από αυτή την πηγή, να εγκαθιστούμε άγνωστες εφαρμογές.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε το .apk της εφαρμογής μας. Υπόψη, πως κάθε κινητό με διαφορετικές εκδόσεις μπορεί να διαφέρει το μενού του. Κυρίως οι αλλαγές είναι στις ακριβείς ονομασίες. Πάνω-κάτω όμως ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που είδαμε παραπάνω.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal