Βιβλιοδανός - Η πρώτη δωρεάν online υπηρεσία διαχείρισης δανειστικής βιβλιοθήκης στην Ελλάδα

Η πρώτη δωρεάν online εφαρμογή διαχείρισης δανειστικής βιβλιοθήκης



Τι είναι

Ο «Βιβλιοδανός» αποτελεί μια εύκολη και πρακτική ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονική υπηρεσία για τη διαχείριση κάθε δανειστικής και ανταλλακτικής βιβλιοθήκης. Με δυνατότητα εισαγωγής νέων βιβλίων, τροποποίησης ή διαγραφής παλαιών και την καταχώρηση ημερομηνιών δανεισμού μπορεί ο εγγεγραμμένος χρήστης - χωρίς να απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις - να ελέγχει απόλυτα την δανειστική βιβλιοθήκη του δίχως να χρησιμοποιεί έντυπα μέσα. Παράλληλα, με την υπηρεσία της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, μπορεί να ανανεώσει του τίτλους της βιβλιοθήκης του προβάλλοντας κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

Πού απευθύνεται

Ο «Βιβλιοδανός» απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και σχολεία με ανάγκη τη διαχείριση και οργάνωση της δανειστικής βιβλιοθήκης τους. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε επιθυμεί ακόμα και για ιδιωτικά σωματεία, ενώσεις, κερδοσκοπικούς οργανισμούς χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η υπηρεσία της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης μπορεί να εφαρμοσθεί για ευρύτερα κοινωνικά σύνολα όπως Δήμοι και Κοινότητες ενισχύοντας την κοινωνική τους προσφορά. 

Πώς λειτουργεί

Ουσιαστικά μετά την εγγραφή σου μπορείς να εισαχθείς, μέσω της περιοχής σύνδεσης, σε ένα περιβάλλον όπου θα χρειαστεί την πρώτη φορά να εισάγεις τους τίτλους των βιβλίων σου. Αυτό χρειάζεται για να μπορείς στη συνέχεια να ορίζεις δανειζόμενους ώστε να έχεις αρχείο παρουσίας των βιβλίων σου ή ανταλλαγές. Οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείς μπορείς να εισέρχεσαι στον «Βιβλιοδανό» για να βλέπεις τον κατάλογο των βιβλίων σου και να τον ενημερώνεις με νέα βιβλία, για επιστροφές (από δανεισμό) ή για να ορίσεις νέους δανεισμούς και ανταλλαγές.

Επιπλέον, μετά την εγγραφή:

Μαζική Εισαγωγή Τίτλων
Αν διαθέτεις κατάλογο των τίτλων σου σε ψηφιακή μορφή αναλαμβάνουν οι διαχειριστές του Βιβλιοδανού την εισαγωγή εκ μέρους σου.

Αυτόματη Ενημέρωση του Ιστοτόπου σου
Με πολύ απλό κώδικα μπορείς να συνδέσεις την δανειστική ή/και την ανταλλακτική βιβλιοθήκη με το site σου

Μεγάλη απήχηση από φορείς και σχολεία

Ο «Βιβλιοδανός» οδεύει στον έκτο (6) χρόνο λειτουργίας του και με μεγάλη αποδοχή από τον εκπαιδευτικό χώρο και τον ευρύτερο τομέα του Πολιτισμού, απαριθμεί 700 μέλη, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 500 σχολεία!

Δικό μας σχόλιο

Εμείς να πούμε ότι πρόκειται πραγματικά για μια κίνηση εκπληκτική, αφού να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια εντελώς δωρεάν υπηρεσία, που σε άλλη περίπτωση, χρειάζεται να πληρώσεις αρκετά χρήματα για να σου παρέχονται τέτοιες υπηρεσίες. Ο Δημιουργός της Online δανειστικής βιβλιοθήκης είναι ο προγραμματιστής Θεόφιλος Παπαδόπουλος και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Μπες στον Βιβλιοδανό και ξεκίνησε την καταχώρηση των βιβλίων σου


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram