[How to]: Γιατί «σέρνεται» o Browser?

αργός browser


Πολύς κόσμος γκρινιάζει για την «αδικαιολόγητη» καθυστέρηση που έχει ο browser που χρησιμοποιεί και ρίχνει το φταίξιμο στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί ή την αργή σύνδεση που έχει το internet. Οι περισσότεροι δεν έχουν δίκιο διότι οι σύγχρονοι browser όπως ο Google chrome, Mozilla Firefox, Edge κτλ, μια χαρά γρήγοροι είναι και κάνουν τη δουλειά τους χωρίς προβλήματα. 

Αυτό που φταίει στην ουσία είναι τα πολλά add-ons που έχετε βάλει στο browser και πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας. Μην βάζετε ό,τι βλέπετε μπροστά σας δίχως να υπάρχει αύριο!
Μία καλή μέθοδος για να δούμε πόσο καλά «τρέχει» ο browser μας είναι να εκκινήσουμε τον Google Chrome (με αυτόν θα ασχοληθούμε) με τα πρόσθετα απενεργοποιημένα.

Τι κάνουμε

Έχοντας ανοικτό τον Google Chrome θα πάμε πάνω δεξιά στις τρεις τελίτσες και θα επιλέξουμε το «Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης» ή εναλλακτικά θα επιλέξουμε το συνδυασμό: Ctrl + Shift + N στα πλήκτρα του υπολογιστή μας.





Αμέσως, θα διαπιστώσουμε ότι ανοίγει μια νέα καρτέλα (πιο σκούρη) χωρίς κανένα από τα πρόσθετα (add-ons) που έχουμε εγκατεστημένα. Κυριολεκτικά, είμαστε μπροστά σε έναν παρθένο browser χωρίς καμία επιβάρυνση.

Με λίγα λόγια, μετά από αυτές τις ενέργειες θα διαπιστώσουμε ότι τα πρόσθετα (add-ons) κάνουν "αρκετή ζημιά" στη λειτουργία του browser και δη της ταχύτητας του Internet μας. Γιαυτό η χρησιμοποίηση τέτοιων πρόσθετων να γίνεται με φειδώ και μόνο όσα είναι απολύτως αναγκαία να εγκαθίστανται!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram