WirelessConnectionInfo - Δες την πραγματική ισχύ του WiFi σου

Δες την πραγματική δύναμη στο σήμα του WiFi σου

Γνωρίζουμε πως για να δούμε την ισχύ του σήματος του WiFi στον υπολογιστή μας, υπάρχει μια οπτική ένδειξη με μπάρες στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας, όπως το σήμα στα κινητά τηλέφωνα, κάτω δεξιά στη μπάρα εργαλείων και δίπλα στο ρολόι. Αυτή η ένδειξη μάς δίνει έναν γενικό μπούσουλα και δεν μπορούμε να δούμε την ακριβή μέτρηση της ισχύς του WiFi.


Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την σύνδεση WiFi και την ποιότητα της σύνδεσης, το οποίο είναι από την αξιόπιστη σελίδα του NirSoft και λέγεται WirelessConnectionInfo.

Με το πρόγραμμα αυτό μπορούμε δούμε διάφορες πληροφορίες όπως το όνομα του δικτύου μας, την Mac Adress, τον ρυθμό εκπομπής και λήψης, το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που έχουμε (WPA, WPA2, WEP) αλλά το σημαντικότερο και αυτό που θέλουμε να εστιάσουμε είναι η δύναμη του σήματος. Η ισχύς την φαίνεται στην επιλογή Signal Quality, όπου μας δίνεται ένα εύρος τιμής από το 0 εως το 100. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο καλύτερο σήμα έχουμε. Όπως θα διαπιστώσεις από το παρακάτω screenshot, το δικό μου σήμα είναι στο 100, επειδή το router είναι σχεδόν δίπλα μου.


Το πρόγραμμα είναι πολύ μικρό σε μέγεθος και είναι portable, που σημαίνει δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή μας.

Έκδοση: 1.16
Μέγεθος: 56.4 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: NirSoft
Πηγή: nirsoft.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram