DroidCam - Μετατρέπουμε την κάμερα του κινητού σε Web Cam για τον υπολογιστή

web camera για PC από το κινητό


Με το DroidCam μπορούμε να έχουμε web κάμερα για τον υπολογιστή μας εκμεταλλευόμενοι την κάμερα του android κινητού μας τηλεφώνου. Εκτός από Web κάμερα, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως μια δωρεάν συσκευή παρακολούθησης και να βλέπουμε την εικόνα μέσα από τον υπολογιστή. Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ αφού έχουμε τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω καλωδίου USB, WiFi αλλά και σύνδεση ως IP κάμερα! Αυτό το τελευταίο είναι «όλα α λεφτά» αφού μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην κάμερα του κινητού μας από απόσταση, ή καλύτερα, από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. 

Επίσης, το βίντεο που θα καταγράψουμε μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στην SD κάρτα της συσκευή μας για να μη φορτώνουμε την εσωτερική μνήμη. Φυσικά, είναι συμβατό με οποιοδήποτε πρόγραμμα που χρησιμοποιεί κάμερα όπως Skype, Zoom, Google Meet, αλλά και να κάνουμε streaming μέσω OBS στο Youtube.

Δείτε ένα χρήσιμο βίντεο στα ελληνικά:




Κατεβάζουμε την εφαρμογή για τον υπολογιστή (Client) και την αντίστοιχη για το κινητό μας τηλέφωνο και είμαστε έτοιμοι. Αξίζει να σημειωθεί πως το DroidCam διατίθεται εντελώς δωρεάν για κινητά με Android και iOS συσκευές και για PC με Windows και Linux. 

Έκδοση: 6.4.3
Μέγεθος: 698 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Android / iOS / Linux
Κατασκευαστής: dev47apps.com
Πηγή: dev47apps.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram