Shotcut - Δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Shotcut - δωρεάν επεξεργασία βίντεο


Το Shotcut είναι ένα δωρεάν και open source (ανοικτού κώδικα) πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από παρόμοιες εμπορικές εφαρμογές και διαθέτει μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών και λειτουργιών που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Από απλά κοψίματα στα βίντεο μέχρι προσθήκη διαφόρων εφέ, φίλτρων, επεξεργασία ήχου, προσθήκη ηχητικών κλιπ, επεξεργασία χρωμάτων των βίντεο, φωτεινότητας και οξύτητας, λειτουργία κανονικοποίησης του ήχου, το γνωστό normalization, όπου μπορείτε να κάνετε όλα τα ηχητικά κομμάτια να ακούγονται στην ίδια ένταση και πολλές ακόμα λειτουργίες.

Επειδή στην αρχή, ίσως θα σας φανεί «βουνό» η λειτουργία του, κυρίως αν είστε νεοεισερχόμενοι στην επεξεργασία βίντεο, υπάρχουν πολύ χρήσιμα video tutorials από το επίσημο site της εφαρμογής.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι πρόκειται για cross-platform εφαρμογή, δηλαδή υπάρχουν εκδόσεις για όλα τα λειτουργικά συστήματα όπως Windows, linux και MacOS, ενώ διαθέτει και μια portable έκδοση, με την οποία δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και μπορείτε άνετα να το μεταφέρετε σ' ένα φλασάκι και να το έχετε πάντα μαζί σας. Όλα αυτά, στο download link στο τέλος του άρθρου. 

Τέλος να αναφέρουμε πως έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον της εφαρμογής, πράγμα που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα του μη αγγλομαθείς.

Έκδοση: 21.06.29
Μέγεθος: 75 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: Meltytech, LLC.
Πηγή: shotcutapp.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram