Πως να μεγαλώσεις τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του κινητού χωρίς root


Πολλά Smartphones διαθέτουν λίγο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στο κινητό τους, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην μπορεί να χαρεί πολλές εγκαταστάσεις εφαρμογών. Άσε, που όταν παίρνεις ένα κινητό με 4GB ή 8GB εσωτερικό χώρο, τα 2 με 3 GB εκμεταλλεύονται ήδη από τις προ-εγκατεστημένες μανίσιες εφαρμογές του κινητού και γενικά του λειτουργικού Android. Έτσι, ο εναπομείναντας χώρος ίσα που φτάνει για ένα Facebook, ένα Viber και κάνα παιχνίδι, και αυτό όχι πολύ μεγάλο. Δυστυχώς, η εξωτερική κάρτα SD, χρησιμοποιείται για αποθήκευση προσωπικών αρχείων όπως βίντεο, εικόνες και έγγραφα διότι οι περισσότερες εφαρμογές είναι αδύνατον να μεταφερθούν σε αυτήν.

Βρήκαμε ένα σωτήριο βίντεο στα ελληνικά που μας δείχνει τον τρόπο να εκμεταλλευτούμε την κάρτα SD μας και να μοιράσουμε τον χώρο της για χρήση εσωτερικής αποθήκευσης στο κινητό. Δηλαδή να προσθέσουμε Gigabytes στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του κινητού από την SD μας και όλα αυτά χωρίς να αναγκαστούμε να κάνουμε Root την συσκευή!

Για να μπορέσετε να κάνετε αυτή την ρύθμιση θα πρέπει το Android κινητό σας να έχει έκδοση Marshmallow 6.0 και μεταγενέστερη. Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι μια κάρτα SD (προτείνετε 16 GB και άνω), ένα προγραμματάκι, το ADB που θα κατεβάσετε ευθύς αμέσως κάνοντας κλικ εδώ, και φυσικά να παρακολουθήσετε τις οδηγίες του πολύ κατατοπιστικού βίντεο. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: