[How to]: Ελληνική φωνητική υπαγόρευση κειμένων στα Windows

Δωρεάν φωνητική πληκτρολόγηση


Μέσα από το περιβάλλον του Windows, δεν υπάρχει ενσωματωμένο εργαλείο της Microsoft που να μπορείς να του υπαγορεύεις στα Ελληνικά και αυτό να στο μετατρέπει σε γραπτό κείμενο. Πλέον, δε χρειάζεται να αγχώνεσαι διότι το πρόβλημα έρχονται να λύσουν τα δωρεάν έγγραφα της Google, τα οποία εκτός από Android και σε Web έκδοση, υπάρχουν και ως πρόσθετο (add-on) για τον Google Chrome, και μπορούμε να εγκαταστήσουμε μέσω του Google Web Store.



Πως εκφωνούμε το κείμενο

Δωρεάν φωνητική πληκτρολόγηση


Αφού εγκαταστήσουμε τα έγγραφα της Google στο Chrome, ανοίγουμε ένα κενό έγγραφο και από το μενού «εργαλεία», επιλέγουμε τη «φωνητική πληκτρολόγηση». Θα εμφανιστεί ένα μικρόφωνο και αφού κάνεις κλικ επάνω του, μπορείς πλέον να αρχίσεις την εκφώνηση. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και θα αποτυπώνεται η ομιλία σου στο έγγραφο με μεγάλη επιτυχία. 


Δωρεάν φωνητική πληκτρολόγηση


Καλό είναι να χρησιμοποιείς κάποιο Headset (ακουστικά με μικρόφωνο) για μεγαλύτερη ευκολία και αξιόπιστα αποτελέσματα και όχι από το μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένο στο λαπτοπ σου. Πάντως, θα πρέπει να μιλάς αργά και καθαρά. Με βόλεψε αρκετά αυτή η διαδικασία και το κείμενο που βλέπεις αυτή τη στιγμή είναι αποτελέσματα της φωνητικής υπαγόρευσης.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal