Knight of Science - Το εκπαιδευτικό παιχνίδι που σου μαθαίνει την προπαίδεια


Σήμερα, έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε ένα πολύ όμορφο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα παιχνίδι, δημιουργημένο από τον Παύλο Χατζηγιαννάκογλου υποψήφιο διδάκτωρ και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τι είναι το Knight of Science

To Knight of Science είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν την προπαίδεια και να κάνουν εξάσκηση με τους πολλαπλασιασμούς. Για να δείτε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού πρέπει να επιλέξετε από την αρχή και τους δέκα αριθμούς.

Το παιχνίδι έχει δύο καταστάσεις λειτουργίας, αυτό της εκμάθησης και της εξάσκησης. Με την εκμάθηση, σας δίνετε η επιλογή να «παγώσετε» το παιχνίδι όποτε θέλετε πατώντας το Pause, ώστε να έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας για να λύσετε την εξίσωση που θα εμφανιστεί. Όταν πλέον θα είστε έτοιμοι και θα έχετε μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού, μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι εξάσκησης, όπου η ροή του παιχνιδιού γίνεται κανονικά και τα λάθη «πληρώνονται».


Ο κ. Χατζηγιαννάκογλου αναφέρει:

Η εκμάθηση της προπαίδειας δυσκολεύει συχνά τους μαθητές δημοτικών σχολείων, και όχι μόνο. Γι' αυτό, η συχνή επανάληψη της πράξης του πολλαπλασιασμού και η επίλυση αντίστοιχων ασκήσεων από τους μαθητές κρίνεται αναγκαία για την εμπέδωση της σχετικής γνώσης.

Επιχειρώντας να μετατρέψουμε τη διαδικασία της εκμάθησης της προπαίδειας σε ευχάριστο παιχνίδι, σχεδιάστηκε και αναπτύχτηκε ένα RPG game (με θεματολογία που παραπέμπει στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών), όπου ο μαθητής λύνει εξισώσεις παίζοντας. Το παιχνίδι απευθύνεται και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για Windows 10 συσκευές και το download link θα το βρείτε στο τέλος του άρθρου όπου σας παραπέμπει στο store της microsoft. Για παλιότερες εκδόσεις των Windows, επιλέξτε το 2o download link. Υπάρχουν οδηγίες σε αρχείο PDF μέσα στο 2o link για το παιχνίδι.

Έκδοση: -
Μέγεθος: 64 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Παύλος Χατζηγιαννάκογλου
Πηγή: -
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: