Αυξήστε την ασφάλεια του Facebook λογαριασμού σας

Ασφάλεια στο Facebook με Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Στις μέρες μας, το Facebook έχει γίνει το δεύτερό μας σπίτι (μην πω το κύριο και καταντήσω γραφικός). Επομένως, κανείς δεν θα άφηνε το σπίτι του κλειστο με μια απλή πόρτα αλλά θα έβαζε μια αντίστοιχη ασφαλείας. Θαρρώ πως μέχρι τώρα συμφωνείτε μαζί μου. Τον ίδιο ρόλο (με την πόρτα ασφαλείας) «παίζει» και ο Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων όπως το ονόμασαν στα Ελληνικά και είναι πολύ εύκολο να τον ενεργοποιήσετε. Πάμε λοιπόν:

Εδώ να σημειώσουμε, αν ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, θα πρέπει να πληκτρολογείτε έναν ειδικό κωδικό έγκρισης σύνδεσης, κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook μόνο όταν συνδέεστε από νέο κινητό ή υπολογιστή.

Σε περίπτωση που προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας κάποιος άλλος, δεν θα μπορεί να συνδεθεί.

Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, επιλέξτε «Ρυθμίσεις λογαριασμού» ► Πατήστε «Ασφάλεια και σύνδεση» ► Πατήστε «ορίστε» τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων». Ή πατήστε κατευθείαν εδώ για να μεταβείτε στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. 




Στη συνέχεια, το Facebook θα σας καθοδηγήσει ώστε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ζητώντας από εσάς έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Αφού τελειώσετε με την καθοδήγηση και την ενεργοποίηση του Ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, θα είστε διπλά ασφαλής από κακόβουλες επιθέσεις.

Από εδώ και πέρα, αν γίνει απόπειρα σύνδεσης από υπολογιστή ή κινητό που δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, θα λάβετε ειδοποίηση και θα σας ζητηθεί να την εγκρίνετε με έναν κωδικό έγκρισης σύνδεσης. Θα σας σταλεί ο κωδικός με SMS ή θα μπορείτε να τον λάβετε από το Facebook. Ελπίζω να βοήθησα!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram