Password Safe - Αποθηκεύστε με ασφάλεια όλους τους κωδικούς σας


Η ασφάλεια των κωδικών εξαρτάται αποκλειστικά από σένα. Πόσοι από εσάς έχετε πολλούς κωδικούς για να θυμάστε από πολλά sites που είστε εγγεγραμμένοι, από υπηρεσίες, τράπεζες κτλ.; Συνήθως, οι περισσότεροι αποθηκεύουν τους κωδικούς σε φυσικό χαρτί ή ανοίγουν έναν απλό επεξεργαστή κειμένου και τα αντιγράφουν όλα εκεί μέσα. Πολύ πρόχειρη δουλειά και επικίνδυνη.

Πολλοί επίσης, κάνουν το λάθος και χρησιμοποιούν έναν κωδικό για όλες τις υπηρεσίες. Μέγα λάθος ασφαλείας και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο στον ηλεκτρονικό κόσμο!

Εδώ σας έχουμε το απόλυτο εργαλείο, μια εκπληκτική δωρεάν εφαρμογή για windows, το Passwarod Safe, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με όλους τους κωδικούς σας, η οποία είναι κρυπτογραφημένη και αδύνατο να «σπάσει» από κάποιον επιτήδειο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να θυμάστε έναν και μόνο κύριο κωδικό για να ξεκλειδώσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο Password Safe όπου έχετε αποθηκεύσει όλους τους κωδικούς.

Εύκολο πρόγραμμα και εύχρηστη διαχείριση των κωδικών, αφού μπορείτε να δημιουργήσετε κατηγορίες υπηρεσιών/sites σε δενδροειδή μορφή. Μόλις χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα για πρώτη φορά, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια νέα database (βάση δεδομένων) και να ορίσετε τους κωδικούς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες από μία βάσεις δεδομένων, για παράδειγμα, μία για την δουλειά και μία για το σπίτι. Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν για windows λειτουργικά συστήματα, ενώ διαθέτει 32bit και 64bit έκδοση ανάλογα την αρχιτεκτονική του λειτουργικού σας.

Kατά την διάρκεια της εγκατάστασης, το πρόγραμμα θα σας ρωτήσει αν θέλετε την Regular εγκατάσταση ή την Green. Υπόψιν, ότι η Green είναι η portable, η φορητή έκδοση που δεν χρειάζεται εγκατάσταση και χρησιμοποιείται συνήθως σε USB Φλασάκια για να το έχουμε πάντα μαζί μας.

Έκδοση: 3.43.0
Μέγεθος: 11.7 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Rony Shapiro
Πηγή: pwsafe.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: