«Αριθμός Φορολογικού Μητρώου» - Δωρεάν πρόγραμμα για να ελέγξεις την ορθότητα ενός ΑΦΜ

Έλεγχος του ΑΦΜ

Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) παράγεται με συγκεκριμένο τρόπο και ειδικότερα μέσω ενός αλγόριθμου, με τον οποίο μπορούμε να ελέγχουμε την ορθότητα κάθε ΑΦΜ. Σήμερα, θα σου παρουσιάσω ένα πολύ μικρό και φορητό (portable) προγραμματάκι με το οποίο μπορείς να ελέγξεις εύκολα ένα ΑΦΜ και να εξακριβώσεις την ορθότητά του.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα δυσκολευτείς καθόλου. Στο λευκό πεδίο του προγράμματος, γράφεις τον αριθμό που θέλεις να ελέγξεις, κάνεις κλικ στο κουμπί «Έλεγχος ορθότητας» και αν είναι σωστό στο επιβεβαιώνει εμφανίζοντας στην οθόνη του υπολογιστή σου ένα παραθυράκι.

Στην εφαρμογή, υπάρχει ακόμα ένα κουμπί το οποίο ονομάζεται «Δημιουργία Ψηφίου Ελέγχου». Με αυτή την επιλογή σού εμφανίζει το τελευταίο ψηφίο ενός ΑΦΜ εφόσον δεν το γνωρίζεις. Αυτό προκύπτει από τα 8 πρώτα ψηφία του ΑΦΜ που όπως προείπαμε δεν δημιουργούνται τυχαία αλλά από έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.

Έκδοση: 2.50
Μέγεθος: 32 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: .johnsonx.gr
Πηγή:.johnsonx.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal