[How to]: Κάνε WiFi Hotspot τα Windows και συνδέσου ασύρματα με οποιαδήποτε συσκευή

Πως να κάνεις WiFi Hotspot στα Windows 10


Σε προηγούμενο άρθρο μας είδαμε πως με μία δωρεάν εφαρμογή, το Virtual Router, μπορούμε να δημιουργήσουμε Hotspot στον υπολογιστή μας ώστε να συνδέονται άλλες συσκευές με αυτόν και ταυτόχρονα στο ίντερνετ. Αυτό βέβαια ισχύει για προγενέστερες εκδόσεις Windows, όπως τα Windows 7 και 8.1.







Μετά το Anniversary Update των Windows 10, υπάρχει πλέον ενσωματωμένη η δυνατότητα δημιουργίας hotspot μέσω των ρυθμίσεων του υπολογιστή μας. Από την καρτέλα των ρυθμίσεων πάμε στο "Δίκτυο και Ίντερνετ", επιλέγουμε το "Κινητό Hotspot" και στη δεξιά καρτέλα βλέπουμε όσα μας ενδιαφέρουν.





Αφού ενεργοποιήσουμε το κινητό Hotspot, μπορούμε να κάνουμε κοινή χρήση της σύνδεσής μας στο ίντερνετ είτε με WiFi ή με Bluetoth. Εμείς επιλέγουμε το WiFi και όπως βλέπετε, μας δίνεται η επιλογή να ορίσουμε μια ονομασία για το δίκτυο και έναν κωδικό πρόσβασης.






Αφού τα ορίσουμε και πατήσουμε αποθήκευση, θα δούμε ότι ένα νέο δίκτυο είναι διαθέσιμο από οποιοδήποτε ασύρματη συσκευή. Αυτό ήταν, πλέον είμαστε έτοιμοι!


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus