Microsoft Small Basic - Καλώς ήρθατε στο θαυμαστό κόσμο του προγραμματισμού


δωρεάν εφαρμογή εκμάθησης προγραμματισμού


Η Microsoft, εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει την Microsoft Small Basic, η οποία είναι μια κατανοητή και εύκολη γλώσσα προγραμματισμού ειδικά κατασκευασμένη για να μπουν τα παιδιά στον απίθανο και γεμάτο προκλήσεις κόσμο του προγραμματισμού.  Πραγματικά, όσοι τη δοκίμασαν ένα πράγμα έχουν να πουν: «Η Small Basic καταφέρνει και βάζει τη διασκέδαση στον προγραμματισμό των υπολογιστών». 

Με ένα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον ανάπτυξης στο οποίο είναι πολύ εύκολο να πάρεις τον έλεγχο και να το μάθεις, διευκολύνει τους μαθητές όλων των ηλικιών (από 7 έως 107) και τους βάζει στον κόσμο του προγραμματισμού. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το online εργαλείο της Small Basic για να γράφεις κώδικα και να βλέπεις ταυτόχρονα τα λάθη και το αποτέλεσμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει διαθέσιμο για κατέβασμα ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης και θα το βρεις στο δεύτερο download link στο τέλος του άρθρου. 

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε μια άκρως εκπαιδευτική γλώσσα προγραμματισμού, η οποία είναι η Scratch, για την οποία οι μαθητές «πίνουν νερό» στο όνομά της, και την έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο. 

Έκδοση: 1.2
Μέγεθος: 5.7 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: microsoft 
Πηγή: smallbasic-publicwebsite.azurewebsites.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal