Recuva - Δωρεάν εργαλείο ανάκτησης αρχείων


δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων


Διέγραψες κατά λάθος ένα σημαντικό αρχείο από τον υπολογιστή σου; Έχασες κάτι σημαντικό όταν ο υπολογιστής σου κράσαρε;  -κοινώς, τα έπαιξε;- Δεν υπάρχει πρόβλημα!
Το Recuva, από τους δημιουργούς του διάσημου CCleaner, ανακτά αρχεία που διαγράφονται από τον υπολογιστή μας, από τον κάδο ανακύκλωσης, από την memory card της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, από το MP3 player και γενικά από οποιοδήποτε αφαιρούμενο ή μη αποθηκευτικό μέσο.

Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και διαθέτει την Ελληνική γλώσσα στο μενού του. Οπότε, οι μη αγγλομαθείς, θα έχουν έναν λόγο παραπάνω να το εγκαταστήσουν. 
 

To Recuva δεν είναι μαγικό πρόγραμμα και σίγουρα δεν θα μπορεί να επαναφέρει οτιδήποτε έχεις διαγράψει με 100% επιτυχία. Δουλεύει με συγκεκριμένη τεχνολογία που επιτρέπει την ανάκτηση των χαμένων αρχείων υπό προϋποθέσεις που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν.
Για παράδειγμα, αν έχουν περάσει πέντε ημέρες που διέγραψες κάποιο αρχείο και αποφάσισες να το επαναφέρεις σήμερα, θα είναι αρκετά δύσκολο έως ακατόρθωτο για έναν και μόνο λόγο: Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε τον υπολογιστή μας, γίνονται επανεγγραφές στο σκληρό δίσκο με νέα δεδομένα. Οπότε, όσες φορές "τρέχουμε" και εγκαθιστούμε διάφορα στον υπολογιστή μας, τόσο μειώνεται το ποσοστό επιτυχίας της ανάκτησης ενός αρχείου.

σ.σ: Αν και έχει να αναβαθμιστεί από το 2016, λειτουργεί μια χαρά ακόμα και σε Windows 11. Οπότε, μια δοκιμή θα σε πείσει. 

Έκδοση: 1.53
Μέγεθος: 4.2 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: piriform.com
Πηγή: piriform.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram