Gimp 2.10.4 - Όπως λέμε Photoshop αλλά εντελώς δωρεάν

δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας


Το Gimp είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για εργασίες με εικόνες όπως διόρθωση φωτογραφιών, σύνθεση και δημιουργία εικόνων. Κάτι ανάλογο με το εμπορικό και πασίγνωστο Photoshop αλλά εδώ μιλάμε για εντελώς δωρεάν εφαρμογή και άκρως επαγγελματική.
Έχει πολλές δυνατότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απλό πρόγραμμα ζωγραφικής, ως ειδικό/επαγγελματικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας, να μετατρέπει τις εικόνες σε διάφορες μορφές, κλπ.

To Gimp έχει σχεδιαστεί για να εμπλουτιστεί με plug-ins και επεκτάσεις για να κάνετε σχεδόν τα πάντα με αυτό. Έτσι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από παρόμοια εμπορικά προγράμματα (για ποιον χτυπάει η καμπάνα;) και μπορεί να φτιάξει από το πιο απλό έργο μέχρι τις πιο περίπλοκες διαδικασίες επεξεργασίας εικόνας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από τα Windows υπάρχει έκδοση για λειτουργικά Linux και Macintosh. Επίσης, διαθέτει μεταφρασμένο στα ελληνικά το περιβάλλον εργασίας.

Όσοι δυσκολεύεστε με την εκμάθησή του, το επίσημο site του προγράμματος διαθέτει κάποιους οδηγούς-tutorials για να αρχίσετε από εκεί. Επίσης υπάρχει και ένα ξεχωριστό αρχείο στα Ελληνικά, το οποίο το κατεβάζετε κάνοντας κλικ εδώ. Θα εγκατασταθεί στο φάκελο του προγράμματος. Λειτουργεί και ως αυτόνομο λογισμικό/βοήθημα χωρίς να έχετε εγκατεστημένο το Gimp.
Τέλος, και όσο αναφορά τα βοηθήματα, έχουμε στη στήλη δωρεάν μαθήματα, σειρά μαθημάτων εκμάθησης του GIMP με βίντεο στην ελληνική γλώσσα.


Έκδοση: 2.10.4
Μέγεθος: 178 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: gimp.org
Πηγή: gimp.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης




Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus