Εδώ ψάχνεις...

Puppy Arcade Linux 11 - Η χαρά κάθε Ρετρόφιλου σε μια διανομή Linux

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016


To Puppy Arcade Linux είναι η διανομή που ο κάθε ρετρόφιλος θα ήθελε στην συλλογή του. Βασίζεται στην μικροσκοπική διανομή Puppy η οποία φημίζεται για το μικρό της μέγεθος και ότι μπορεί να "τρέξει" σε πολύ παλιά μηχανήματα.


Έτσι λοιπόν αυτή η παραλλαγή του Puppy συγκεντρώνει μία πλειάδα emulators από όλες σχεδόν τις ιστορικές παιχνιδομηχανές, όπου ο καθένας θα μπορεί να χαρεί όλη την βιομηχανία παιχνιδιών που μεσουρανούσε τις προηγούμενες δεκαετίες. Βέβαια και εκτός ελαχίστων παιχνιδιών που έχει η διανομή, τα υπόλοιπα Roms, όπως ονομάζονται τα παιχνίδια των emulators, οι γνώστες, ξέρετε πολύ καλά που θα τα βρείτε, ενώ οι υπόλοιποι κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο google θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε τις πηγές των Roms/παιχνιδιών.


Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους Emulators που διαθέτει: Amiga (500, 1000, 2000), Apple (68k, 128k, 512k, SE, MacOS, Plus), Atari (ST, 800, 800XL, 130XE, 5200), Amstrad (CPC, Plus, VEB), Arcades, Colecovision, Commodore (64, 128, VIC20, PET), Doom, GameBoys (GB, GBC, GBA), GameGear, Genesis/MegaDrive, MasterSystem, MS DOS, MSX, N64, NDS, NeoGeo, NeoGeo CD, NES/Famicom, PC Engine/TurboGrafix, PSX, ScummVM, SNES and ZX Spectrum (16k, 48k, 128k, +2, +2A, +3).

Το αρχείο είναι μόλις 114 MB και εκτός του ότι μπορείτε να "κάψετε" το ISO σε ένα CD ή ακόμα και σε USB Stick, μπορείτε να το τρέξετε χωρίς εγκατάσταση με την μέθοδο του Live CD.

Σημαντικό: Να αναφέρουμε ότι η διανομή έπαψε να αναβαθμίζετε από τον Οκτώβριο του 2014. Οπότε καλό είναι να το δοκιμάσετε σε παλιούς υπολογιστές που δεν χρησιμοποιείτε για κύρια εργασία ή για σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Έκδοση: 11
Μέγεθος: 114 MB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: scottjarvis.com
Πηγή: scottjarvis.com
Συντάκτης του άρθρου:Κυριάκος Οικονομίδης
 Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr