Εδώ ψάχνεις...

USB Guardian 3.9 - Ο προστάτης των USB Stick

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017


Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο πολύ χρησιμοποιούμε για την μεταφορά των αρχείων μας τα διάσημα πλέον usb φλασάκια. Η ευκολία να μεταφέρουμε τα αρχεία μας από υπολογιστή σε υπολογιστή με μεγάλη άνεση είναι αξιόλογη αλλά όσο άνετα αισθανόμαστε με αυτό άλλο τόσο πρέπει να υποψιαζόμαστε για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκαλέσει μια αθώα μεταφορά αρχείων από έναν "ξένο" υπολογιστή.

Δυστυχώς κυκλοφορούν Malware που στοχεύουν αποκλειστικά σε usb sticks αλλά η μόλυνση μπορεί να επεκταθεί και σε ολόκληρο τον υπολογιστή.


Γι αυτό τον λόγο σας παρουσιάζουμε το "USB Guardian", ένα πρόγραμμα που σας προφυλάσσει από τέτοιου είδους απειλές. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και όταν το εγκαταστήσετε θα "καθίσει" ανενόχλητα στην system tray του υπολογιστή σας και αν χρειαστεί να επέμβει, θα το κάνει εμφανίζοντας το παράθυρο που βλέπετε. Αυτό που κάνει είναι να μπλοκάρει τα μολυσμένα αρχεία αλλά και το Autorun, το οποίο ευθύνεται για το αυτόματο άνοιγμα των αρχείων του USB χωρίς την θέλησή μας.

Σημαντικό: Προσοχή κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, θα σας εμφανίσει διαφημιστικά μηνύματα για να εγκαταστήσετε τρίτες εφαρμογές. Σε καμία περίπτωση δεν το θέλουμε αυτό, οπότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παρακάμψετε αυτές τις εγκαταστάσεις πατώντας το κουμπί decline, όπως φαίνεται στο παρακάτω screenshot.


Έκδοση: 3.9.0.0
Μέγεθος: 932 ΚΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: usb-guardian.com
Πηγή: usb-guardian.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr