Linux για όλους: Εγκατάσταση διανομής ZorinOS παράλληλα με τα Windows (1ο επεισόδιο)


Πρόσφατα διανείμαμε ένα ερωτηματολόγιο, σχετικά με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή σας, τις εργασίες που κάνετε με αυτόν, καθώς και την παλαιότητά του. Σας παραθέτουμε τα στοιχεία της έρευνας:





Σκοπός του ερωτηματολογίου ήταν να εντοπίσουμε τις ανάγκες σας και φυσικά να σας βοηθήσουμε να εξοικονομήσετε χρήματα!
Είναι σημαντικό να δει κανείς ότι το 27.77% έχει αγοράσει τον Η/Υ του πριν μία 10-ετία! Υποθέτουμε λοιπόν, πως οι χρήστες αυτοί χρησιμοποιούν ακόμα Windows XP ή ακόμα χειρότερα Windows Vista! Αν έκαναν αναβάθμιση σε Windows 7, πιθανότατα έχουν αρκετά αργό σύστημα.
Επειδή δεν είναι καιροί για έξοδα και οι περισσότεροι από εμάς δεν σκέφτονται να αγοράσουν καινούργιο υπολογιστή σύντομα, αποφασίσαμε να σας δείξουμε μια εναλλακτική λύση – Το Linux!

Λόγω της δομής του συστήματος, το Linux μπορεί να είναι πιο γρήγορο από τα Windows, ειδικά σε παλαιότερους υπολογιστές.

  • Μπορείτε όμως να το λειτουργήσετε;
  • Μπορείτε να κάνετε στο Linux, ότι κάνετε στα Windows τώρα;
  • Είναι δύσκολη η εγκατάσταση;

Σίγουρα έχετε πολλές περισσότερες ερωτήσεις απ' αυτές… γι αυτό σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια σειρά από βίντεο που θα δώσουν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, και σας παρουσιάζουμε το πρώτο!

Θα εγκαταστήσουμε τη διανομή ZorinOS 10, παράλληλα με τα Windows. Στο βίντεο θα δείτε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία.

Το ZorinOS είναι μια διανομή ειδικά σχεδιασμένη για χρήστες των Windows και ίσως ο καλύτερος τρόπος για να περάσει κανείς απ' τα Windows στο Linux, ανώδυνα! Είναι βασισμένα στη διασημότερη διανομή στον πλανήτη την Ubuntu και συνεπώς έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 40 000 δωρεάν εφαρμογές, τις οποίες μπορείτε να εγκαταστήσετε με ένα μόνο κλικ!

Αρκετά με τις εισαγωγές, δείτε το βίντεο:



Συντάκτης του άρθρου: Δημήτρης Χαραλαμπίδης
Μπες στο επίσημο group στο Facebook της εκπομπής "Linux για Όλους"

Κάνε subscribe στην εκπομπή στο Youtube: