[How to]: Ξεχάστε τα Capital Controls, ήρθε το Revolut!

Αφού είδαμε σε προηγούμενο άρθρο το «κόλπο» με το PayPal, ένας πολύ καλός τρόπος και μέχρι τώρα ο πιο οικονομικός, για να παρακάμψουμε το Capital Control είναι η Revolut, μια υπηρεσία η οποία λειτουργεί σαν τράπεζα, όπου στέλνουμε χρήματα σε Αγγλική Τράπεζα και συγκεκριμένα στην Barclays Bank και αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την κάρτα που μας δίνει η εταιρία σε ψηφιακή αλλά και σε φυσική μορφή εφόσον το ζητήσουμε.

Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι ότι έχουμε χρεωστική κάρτα από την Αγγλία και έτσι δεν έχει τους περιορισμούς των Capital control, ενώ η προσθήκη χρημάτων γίνεται μέσο εμβάσματος και με χρέωση μόλις 1€ σε κάθε συναλλαγή (ισχύει για ποσά μέχρι 15.000€ και από τράπεζα Πειραιώς, Alpha, Εθνική και Eurobank όπου και δοκιμάστηκε η υπηρεσία).
Επίσης μπορείτε να ζητήσετε και να σας ταχυδρομηθεί εντελώς δωρεάν και μια κάρτα σε φυσική μορφή.
Πολύ σημαντικό είναι, ότι η REVOLUT δεν κρατάει προμήθειες για μετατροπές συναλλάγματος μεταξύ διαφορετικών νομισμάτων. Έτσι γλιτώνουμε τις ασύμφορες προμήθειες μετατροπής συναλλάγματος που παρακρατούν οι ελληνικές τράπεζες και τις ακόμη μεγαλύτερες προμήθειες του PayPal.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα Smartphone, με Android ή iOS και να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία από υπολογιστή παρά μόνο από το κινητό, μιας και τα πάντα γίνονται με την χρήση του προγράμματος στο κινητό μας.

σ.σ: Σε ένα σχόλιο ενός αναγνώστη μας στο Facebook, ο οποίος χρησιμοποιεί το Revolut μας έδωσε κάποια tips που οφείλω να σας τα πω εδώ:

 • Όσοι δεν μπορείτε να στείλετε χρήματα, σιγουρευτείτε ότι το όνομα που έχετε δώσει στο revolut και το όνομα του λογαριασμού από το οποίο στέλνετε χρήματα είναι το ίδιο.
 • Μην ξεχάσετε να βάλετε το reference που σας δίνει.
 • Να διαλέξετε την καρτέλα που αφορά τα ευρώ (αλλιώς πιθανότατα να πρέπει να τους στείλετε mail ότι βάλατε χρήματα (το έπαθα και έμαθα)
 • Να διαλέξετε topup με tranfer (όχι με κάρτα, αυτό δεν το κατάφερα ακόμα)
 • Επίσης ως γνωστόν, έμβασμα επιτρέπεται μέχρι 500€ το μήνα χωρίς δικαιολογητικά.
 •   Στέλνοντας 2 μηνύματα/mail, μπορούμε πλέον με έμβασμα να προσθέσουμε χρήματα στο paypal account μας. Δηλαδή: 
 1. Στέλνεις ένα μήνυμα με το οποίο τους ενημερώνεις ότι δεν μπορείς να προσθέσεις τον τραπεζικό λογαριασμό που έχεις στο όνομα σου.
 2. Στη συνέχεια σου απαντάνε και σου ζητάνε κάποιο statement από τον συγκεκριμένο λογαριασμό (οι τελευταίες κινήσεις από το ebanking επαρκούν) και φωτοτυπία μιας ταυτότητας (η ελληνική επαρκεί). 
 3.  Τα στέλνεις και σου προσθέτουν τον λογαριασμό manually αυτοί. Παράλληλα σου δίνουν ένα δικό τους λογαριασμό με τον οποίο μπορείς με έμβασμα να βάλεις χρήματα στο paypal account σου. Σαν κωδικός συναλλαγής χρησιμοποιείται το όνομα σου.
 Δείτε το επεξηγηματικό βίντεο:

Αν θέλετε να διαβάσετε το πλήρης άρθρο που σας εξηγεί βήμα προς βήμα την διαδικασία, ακολουθήστε αυτό το σύνδεσμοΕπίσης ακόμα ενας φρέσκος οδηγός που μόλις κυκλοφόρησε από το Pcsteps.gr.

Πηγή: xiaomi-miui.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. ΦΙΛΕ ΕΔΩ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ http://www.insomnia.gr/topic/588647-revolut-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-3-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-posts-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%81%CF%89%CF%84/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το ονομα που εδωσα στο revolut ειναι GIANNIS, & στον λογαριασμο μου ΙΟΑΝΝΙS (εχω ηδη παραλαβει την καρτα).
  Πως διορθωνεται αυτο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ή παίρνεις viva wallet και κάνεις αγορές από εξωτερικό χωρίς χρεωσή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ έκανα πατάτα εχθές έστειλα χρήματα σε £ αντί σε € τι γίνεται τωρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

- Εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας μόνο Επώνυμα
- Απαγορεύονται τα Greeklish! Ο σχολιασμός πρέπει να είναι μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κάνετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"