Εδώ ψάχνεις...

LinuxLive USB Creator - Βάλε linux στο φλασάκι σου!

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016


To Linux Live USB Creator (LiLi) είναι ένα δωρεάν καταπληκτικό εργαλείο με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε εκκινήσιμα USB με Linux διανομές στα Windows. Δηλαδή, να μπορείτε να τρέχετε Linux από τα φλασάκια σας είτε LIVE ή να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή.

Είναι πολύ εύκολος ο χειρισμός του (διαθέτει και την Ελληνική γλώσσα), και παρέχει κάποιες διευκολύνσεις. Για παράδειγμα, αν δεν έχετε κατεβασμένο το ISO της διανομής που θέλετε να εγκαταστήσετε στο φλασάκι σας, το LiLi, μέσα από την επιλογή «Λήψη», σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε απευθείας την διανομή της αρεσκείας σας. Βέβαια, αν έχεις έτοιμο το iso της διανομής κατεβασμένο στον υπολογιστή σου, μπορείς με το ανάλογο κουμπί «ISO / IMG / ZIP» να το «κάψεις» στο φλασάκι σου.

Δεν χρειάζεται επανεκκίνηση των Windows! Ναι καλά είδατε, το LiLi διαθέτει ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό εικονικοποίησης (VirtualBox) που σας επιτρέπει να τρέξετε το Linux μέσα από τα Windows χωρίς την ανάγκη για επανεκκίνηση.


Επίσης, υπάρχει το πολύ χρήσιμο «persistent data», (στην ελληνική μετάφραση είναι ως «Διατήρηση)» το οποίο είναι μία λειτουργία όπου αν το επιλέξεις (3ο βήμα), θα μπορεί να αποθηκεύει οτιδήποτε κάνετε ενώ «τρέχετε» Live τη διανομή σας, ώστε όταν θα ξανατρέξετε Live την διανομή να μην έχουν χαθεί τα δεδομένα.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και όπως βλέπετε στα παραπάνω screenshots, με 4-5 βήματα μπορείτε να δημιουργήσετε το USB Flash με την διανομή που θέλετε.

Έκδοση: 2.9.4
Μέγεθος: 5.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Thibaut Lauzière
Πηγή: linuxliveusb.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα