Χρήματα και dwrean.net, απλά δεν πάνε μαζί (δες το οπωσδήποτε)

Δωρεάν λογισμικό, προγράμματα, εφαρμογές


Οι δωρεάν εφαρμογές στις μέρες μας είναι μια λύση στο οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε με τον υπολογιστή μας με απώτερο σκοπό να γλιτώσουμε πολλά χρήματα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και αμέσως θα σου πω μερικά για να καταλάβεις τι εννοώ.

Ανάκτηση δεδομένων

Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές που ανακτούν σημαντικά αρχεία σε πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας από τον χαλασμένο σκληρό δίσκο, ένα από αυτά είναι το Recuva. Ρίξε του μια ματιά.

«Καθαρισμός» υπολογιστή

Πολύς κόσμος καταφεύγει εύκολα στη λύση του ειδικού για να «καθαρίσει» τον υπολογιστή του ή να κάνει και φορματ, εμείς σου υποδεικνύουμε δωρεάν εφαρμογές που ενεργούν καταλυτικά στην επίλυση προβλημάτων του υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε αμέσως στο πληρωμένο format. Δες εδώ τρία ωραία παραδείγματα: CCleanerWise Care 365 και Glary Utilities Επίσης, αν γέμισε ο browser σου με ανεπιθύμητα διαφημιστικά προγράμματα και toolbars που δεν ξέρεις γιατί υπάρχουν, ορίστε: AdwCleaner. Το πρόγραμμα πραγματικά «τα σπάει».

Φορμάτ και επιδιόρθωση σφαλμάτων

Επίσης, εάν θέλουμε να κάνουμε φορματ, μπορούμε και μόνοι μας, χάρη στην πληθώρα των βίντεο και άρθρων που υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αλλά και στην πλέον εύκολη διαδικασία. Ορίστε ένα άρθρο δικό μας με ένα βίντεο για Φορμάτ σε Windows 10/11: Φορμάτ και εγκατάσταση των Windows 10/11 χωρίς πληρωμή.
Μιας και αναφέραμε τα Windows, μπορεί να σου παρουσιαστούν προβλήματα. Ορίστε, με το FixWin μπορείς να λύσεις μόνος σου πολλά από αυτά.

Φωτογραφικές λύσεις

Ακόμα, μπορούμε να βρούμε λύσεις και να δημιουργήσουμε πολύ ωραία φωτογραφικά άλμπουμ χωρίς να πληρώσουμε κάποιον φωτογράφο να μας κάνει τη δουλειά, και αυτό μπορούμε εύκολα να το κάνουμε από το σπίτι μας και να το παίξουμε «μάγκες» στους οικείους μας.  Εδώ έχουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα: Pho.to - Κάνεις τα πάντα με τις φωτογραφίες σου.

Καλό όμως είναι και ένα πρόγραμμα να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας. Δες μερικές ωραίες προτάσεις και ελαφριές χωρίς να χρειάζεσαι PC τούμπανο: PicPick PhotoFiltre, Fotor και PhotoScape X. Αν θέλεις κάτι πιο επαγγελματικό και δωρεάν, το πασίγνωστο GIMP, κάνει τη διαφορά.  Αμ το άλλο; Πας στο φωτογραφείο και σου ζητάει 20 ευρώ για φωτογραφίες ταυτότητας ή και διαβατηρίου. Και εδώ σου έχω τη δωρεάν λύση: «Online Passport Photo» - Φτιάξε μόνος σου φωτογραφίες για ταυτότητα

Επεξεργασία βίντεο και ήχου

Επίσης, πολλοί θα ήθελαν να έχουν ένα ωραίο και μονταρισμένο βίντεο από τις διακοπές τους. Πώς όμως θα το κάνουν αυτό; Θα πρέπει να πληρώσουν έναν ειδικό για να μοντάρει τα βιντεάκια που υπάρχουν σκόρπια στην κάρτα της φωτογραφικής τους μηχανής ή του Smartphone. Και εδώ υπάρχει η λύση ώστε να μην τρέχουμε σε επαγγελματίες του είδους, να ένα καλό παράδειγμα: 4 δωρεάν προτάσεις για επεξεργασία βίντεο αλλά και ακόμα 7 προτάσεις για Video editing. Για του λάτρεις του παλιού και ορθόδοξου Windows Movie Maker, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε.

Να μη δώσουμε λύσεις σε αυτούς που αγαπούν τον ήχο; Φυσικά και θα δώσουμε. Ορίστε ένα πολύ ωραίο άρθρο, στο οποίο συγκεντρώνουμε πέντε δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας ήχου.


Δωρεάν εφαρμογές, προγράμματα


Δωρεάν Λειτουργικά συστήματα ( και Windows)

Ακόμα, υπάρχουν χρήστες που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και πληρώνουν για λειτουργικό σύστημα. Εντάξει δε λέω, όταν θα αγοράσουμε ένα φορητό υπολογιστή, συνήθως μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το λειτουργικό, που ως είθισται είναι τα Windows. Βέβαια, υπάρχει τρόπος να βάλεις Windows 11 δωρεάν και μάντεψε, έχουμε γράψει άρθρο γιαυτό ► Κατεβάστε δωρεάν τα Windows 11

Επίσης, μπορείς να αποφύγεις την αγορά υπολογιστή με Windows, και μπορείς να έχεις κέρδος κανά 100ευρω και να βάλεις Linux. Ήδη βρίσκουμε προς πώληση σε διάφορα καταστήματα, υπολογιστές χωρίς εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα.  Πλέον, η χρήση του Linux είναι πολύ εύκολη και δε θα σε δυσκολέψει καθόλου, ιδού ένα παράδειγμα: Linux Lite - Πως το εγκαθιστώ

Δωρεάν λύσεις για το γραφείο

Εάν θέλεις να πάμε και σε λύσεις γραφείου, όλοι έχουν στο PC τους μια έκδοση Microsoft Office, άλλοι παράνομα, άλλοι αγορασμένα νόμιμα. Εγώ θα σταθώ στην αγορά, διότι η πρώτη επιλογή δεν είναι σωστό να υπάρχει, που εκτός του ότι είναι παράνομα, ενέχει κινδύνους για ιούς κτλ. Οι κίνδυνοι αυτοί για ιούς ισχύει για οτιδήποτε παράνομο λογισμικό έχεις στην κατοχή σου. Αυτό να το θυμάσαι!

Τι πιο όμορφο και λογικό να στραφούμε στο δωρεάν και ελεύθερο Libre Office, το οποίο είναι μια φοβερή σουίτα γραφείου και φυσικά συμβατή και με αρχεία του Microsoft Office που όλοι έχουμε στο PC μας. Αν θέλετε κι' άλλες επιλογές, δεν σας χαλάμε χατήρι, ιδού ► Δέκα (10) δωρεάν σουίτες γραφείου συμβατές με αρχεία του Microsoft Office

Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα για το γραφείο, ψάξε στο site μας, ξεκοκάλισέ το, αλλά μην το παρακάνεις, 2 ή 3 προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά δεν είναι και ότι καλύτερο να τα έχουμε ταυτόχρονα στον υπολογιστή μας, ψάξου και αποφάσισε. 

Ασφάλεια

Δε θα μπορούσε να λείπει ο τομέας της ασφάλειας και μάλιστα της ΔΩΡΕΑΝ ασφάλειας. Χωρίς πολλά λόγια, πάρε να έχεις έξι (6) δωρεάν Antivirus, επίσης το Windows Defender είναι από τα πλέον δυνατά χαρτιά στο χώρο, και για επιπλέον ασφάλεια μαζί με το Antivirus, σου προτείνω το φοβερό και τρομερό  Malwarebytes Anti-Malware, αλλά και εκτός του ενσωματωμένου δωρεάν τείχους προστασίας των Windows, σας προτείνουμε ακόμα 3 δωρεάν Firewall....και κλείσατε ως PCάδες.


Δωρεάν λογισμικό, προγράμματα, εφαρμογές


Επίλογος

Ο μέσος Έλληνας χρήστης δεν είναι και ο πλέον παντογνώστης του PC, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ένα φορητό υπολογιστή για απλές εργασίες και δεν τους ενδιαφέρει κάτι παραπάνω. Αυτό είναι λάθος κυρίες και κύριοι!  Στις μέρες μας η χρήση των υπολογιστών γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία και σιγά σιγά θα χρειάζεται να κάνουμε ήδη κάνουμε πράγματα με τον υπολογιστή, που με άλλον τρόπο δε θα μπορούμε. Ένας Covid-19 απέδειξε πόσο πολύτιμη είναι η βασική γνώση υπολογιστών και των προγραμμάτων του. 

Καλό είναι λοιπόν, να μην καταφεύγουμε με το παραμικρό σε πληρωμένες λύσεις. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας. Βέβαια, αρκετές φορές είναι επιτακτική η ανάγκη να καταφύγουμε σε κάποιον ειδικό. Αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.
Γιαυτό λοιπόν, κράτα αυτό το άρθρο στο μυαλό σου, βάλτο το στα αγαπημένα σου και κάντο μια κοινοποίηση σε φίλους και γνωστούς. Πιστεύουμε, ότι έστω και ένα ευρώ να κερδίσουμε απ' όλη αυτή την ιστορία, είναι κάτι το οποίο στις μέρες μας, και όχι μόνο, έχει αξία!

Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal