SpeedOut - Δες τις πραγματικές ταχύτητες από το φλασάκι σου


Έχετε usb flash stick; Φυσικά και έχετε. Ποιος στις μέρες μας δεν έχει; Γνωρίζετε όμως την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής από το φλασάκι σας; Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλές ταχύτητες, διότι με τις σημερινές χωρητικότητες που διαθέτουν τα usb flash, είναι απαραίτητο να έχουν καλή ταχύτητα μεταφοράς των αρχείων, αλλιώς θα ψήσετε στην χόβολη δυο κουπάτους ελληνικούς καφέδες, θα τους πιείτε, και ίσως τελειώσει η αντιγραφή των 32 GB δεδομένων από το φλασάκι στον υπολογιστή σας.

Με ένα portable και πολύ μικρό προγραμματάκι, το SpeedOut, θα μπορέσετε σε λίγα δευτερόλεπτα να μάθετε την πραγματική ταχύτητα ανάγνωσης (reading speed) και ταχύτητα εγγραφής (Writing speed) ενός usb flash.

Σε μια δοκιμή που έκανα σε ένα φλασάκι της Kingston με τεχνολογία USB 2.0 και όχι 3.0, το πρόγραμμα κατέγραψε 22.301 MB/s ταχύτητα ανάγνωσης και 16.537 MB/s ταχύτητα εγγραφής. 


Με μια γρήγορη ματιά σε διάφορα sites και φόρουμ που συγκρίνουν τις ταχύτητες από διάφορα φλασάκια, έβγαλα το συμπέρασμα ότι αυτές οι ταχύτητες είναι καλές για ένα φλασάκι αυτή της τεχνολογίας. Δηλαδή αν έχετε usb flash τεχνολογίας 2.0, τότε από 20 ΜΒ ταχύτητα ανάγνωσης και πάνω και 15 MB ταχύτητας εγγραφής και πάνω, είστε σε καλό δρόμο.

Βέβαια, αν διαθέτετε USB Flash 3.0, τότε μπορεί να εκτοξευτούν οι ταχύτητες έως και 8 φορές περισσότερο. 

Τέλος, για να σας δώσουμε και ένα παράδειγμα, για το τι σημαίνει ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής, να σας πούμε ότι η εγγραφή είναι όταν μεταφέρουμε αρχεία από τον υπολογιστή στο φλασάκι και η ανάγνωση, όταν μεταφέρουμε αρχεία από το φλασάκι στον υπολογιστή. 


Έκδοση: 0.5
Μέγεθος:  1.0 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Yevhen Yavorskyi
Πηγή: sites.google.com/site/mbentefor
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram