25 χρόνια πέρασαν από την δημιουργία του Internet - Δείτε πως ήταν η πρώτη ιστοσελίδα!


Ο Τιμ Μπέρνερς Λι είναι ο εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web), του γνωστού μας Ίντερνετ. Όντας εργαζόμενος στο CERN, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό του χειρισμού του τεράστιου όγκου ερευνητών και προγραμμάτων του Ιδρύματος συν το μάλλον ιδιότροπο σύστημα του CERN για τη διακίνηση επιστημονικών πληροφοριών ανάμεσα στα μέλη του. Έτσι ξεκίνησε να φτιάχνει το σημερινό Internet που γνωρίζουμε όλοι. Το 1991 τα είχε ετοιμάσει όλα και, μη έχοντας ακόμη επίσημη απάντηση από το CERN, δημιούργησε τον πρώτο server, τον info.cern.ch., διαθέτοντας παράλληλα ελεύθερα το πρόγραμμα περιήγησης και το λογισμικό του server μέσω του Διαδικτύου. Παράλληλα, άρχισε να «διαφημίζει» το δημιούργημά του μέσω των Ομάδων Νέων (Newsgroups). Σύντομα άρχισε να επικοινωνεί με χρήστες και να βελτιώνει τη δημιουργία του, χρησιμοποιώντας τις υποδείξεις τους.

Τιμ Μπέρνερς Λι

Συγκεκριμένα, ντεμπούτο έκανε στις 6 Αυγούστου του 1991. Το CERN, έχει ακόμα διαθέσιμη την πρώτη σελίδα που έφτιαξε ο Τιμ. Μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η επινόηση του Τιμ Μπέρνερς Λι μεταμόρφωσε τον κόσμο, αφού άλλαξε τα στάνταρ όχι μόνο στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και σε θέματα της καθημερινότητας, όπως διακίνηση και εμπόριο αγαθών, εκπαίδευση, ταξίδια, ενημέρωση, χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Είναι αυτή που πραγματικά άνοιξε το Διαδίκτυο σε πολύ ευρεία μάζα χρηστών σε ολόκληρο τον πλανήτη

Πηγή

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης