Εδώ ψάχνεις...

Ajay Bhatt: Ο Εφευρέτης του USB

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016


Ο Ajay Bhatt είναι ένας μηχανικός υπολογιστών. Όχι ένα απλός μηχανικός.  Είναι διάσημος για διάφορες εφευρέσεις και ειδικά για την επινόηση του USB (Universal Serial Bus). Ο Ajay Bhatt γεννήθηκε στην Ινδία το 1957. Αποφοίτησε από το Maharaja Sayajirao Πανεπιστήμιο του Baroda και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του από το City University of New York των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Bhatt και η ομάδα του άρχισε να εργάζεται για το USB το 1992. Το 1996, είχαν την πρώτη τους σειρά προϊόντων USB. Από τότε, η χρήση του USB έχει αυξηθεί, και τώρα το βλέπετε παντού.

«Σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, αυτό της υψηλής τεχνολογίας και των υπολογιστών, πολλές τεχνολογίες έρχονται και παρέρχονται, γίνονται παρωχημένες σε σύντομο χρονικό διάστημα, διότι η νεότερη τεχνολογία μπορεί εύκολα να εκτοπίσει την παλιά. Εκπλήσσομαι όμως όταν βλέπω την τεχνολογία του USB να βελτιώνεται και εξελίσσεται συνεχώς όλα αυτά χρόνια χωρίς να χάσει την αίγλη του,», λέει ο Bhatt, του οποίου δικαίως του πιστώνεται ο τίτλος του «πατέρα του προτύπου USB». Ο Ajay Bhatt δουλεύει για λογαριασμό της εταιρίας Intel. Είναι υπεύθυνος και συντονιστής της ομάδας αρχιτεκτονικής chipset από το 1990.

Έχει αναπτύξει πολλές τεχνολογίες στα πλαίσια του USB (Universal Serial Bus) όπως την AGP (Accelerated Graphics Port), PCI Express κ.α. Έχει περίπου 31 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τις ΗΠΑ και πολλά ακόμα είναι υπό ολοκλήρωση.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr