Μερικά περιοδικά τεχνολογίας, δεν μας τα λένε καθόλου καλά!

Πριν την εποχή του ίντερνετ, η μόνη μας επαφή με τον έξω κόσμο ήταν μέσω της τηλεόρασης και των εφημερίδων. Αν θέλαμε να ενδιαφερθούμε για πιο εξειδικευμένα πράγματα, αγοράζαμε περιοδικά με συγκεκριμένη θεματολογία. (τεχνολογία, ιατρική, φωτογραφία κτλ)

Στις μέρες μας, υπάρχουν ακόμα περιοδικά και εφημερίδες σε έντυπη μορφή αλλά δυστυχώς γι αυτά, υπάρχει και το διαδίκτυο. Το δυστυχώς δεν το είπα τυχαία και εξηγούμαι:

Διαπιστώνω ότι πολλά από τα έντυπα σήμερα, παρουσιάζουν πράγματα τα οποία δεν ισχύουν, άρθρα στα οποία τα λάθη είναι περισσότερο από πολλά και ευτυχώς λόγω του ίντερνετ μπορούμε να το διαπιστώσουμε αυτό ανά πάσα στιγμή. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου το εξής σοβαρό φαινόμενο:

Ένα γνωστό περιοδικό τεχνολογίας, από τα λίγα που έχουν απομείνει ως έντυπη μορφή, έκανε προσφορά κάποιες εφαρμογές «αξίας 300 ευρώ» όπως έλεγε, και τα έδινε δωρεάν στους αναγνώστες του σε συνοδευτικό DVD.

Τα προγράμματα αυτά, η «μαμά» εταιρία, τα δίνει εντελώς δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας της και δεν είναι μέρος κάποιας προσφοράς, και μάλιστα εδώ και χρόνια βρίσκονται δωρεάν στο website της. Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ σοβαρό διότι πολλοί από τους αναγνώστες του περιοδικού θα αγόρασαν το τεύχος μόνο για την δήθεν προσφορά. Και τα χρήματα δεν είναι λίγα για την αγορά του συγκεκριμένου περιοδικού.

«Αγαπημένο» περιοδικό, μπορεί αυτή να είναι τακτική για να πουλήσεις περισσότερα τεύχη αλλά όχι σε βάρος των αναγνωστών σου. Αν δεν μπορείς, καλύτερα να κλείσεις!

Η πληροφορία σήμερα είναι διάχυτη και από πολλές μεριές. Αν ξέρεις να την  φιλτράρεις, τότε παίρνεις τα σωστά αποτελέσματα που θέλεις. Φανταστείτε τώρα, την περίοδο πριν το Ίντερνετ, ότι μας πλάσαραν στο χαρτί, το πιστεύαμε, μιας και δύσκολα θα διασταυρώναμε το αληθές της είδησης.

Γι' αυτό λοιπόν, καλά θα κάνουν αυτά τα έντυπα, να δίνουν σωστές πληροφορίες στον κόσμο, διότι υπάρχει και το ίντερνετ και εύκολα μπορεί να εκτεθούν. Βέβαια υπάρχει και ο «πιστός» αναγνώστης που ότι του πλασάρουν το πιστεύει δίχως κριτική σκέψη και χωρίς να το ψάξει. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σήμερα ακόμα και σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης