Εδώ ψάχνεις...

gedit - O εκπληκτικός text editor για Linux και Windows

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016


Το gedit είναι ένας ανοικτού κώδικα και δωρεάν text editor που προορίζεται για αυτούς που κάνουν συγγραφή κώδικα. Μπορεί όμως άνετα να γίνει και ένας ωραίος απλό κειμενογράφος για τα άρθρα σας ή τις σκέψεις σας. Αρχικά δημιουργήθηκε για το Linux και είναι project του Gnome. Μπορείτε όμως και οι χρήστες Windows να κατεβάσετε το gedit, αφού οι δημιουργοί τους, έχουν έκδοση και γιαυτό.

Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις πολλαπλές καρτέλες (multitabs), να τις έχεις ταυτόχρονα ανοικτές και όταν τις χρειάζεσαι να εναλλάσσεσαι με ευκολία. Διαθέτει την Ελληνική γλώσσα στο μενού του και μπορεί ο επίδοξος προγραμματιστής να γράψει τον κώδικά του με ευκολία διότι του παρέχονται βολικά εργαλεία όπως χρωματισμό της σύνταξης ανάλογα την γλώσσα προγραμματισμού που δουλεύει, διάφορα plugins που μερικά είναι ήδη προ-εγκατεστημένα αλλά μπορείτε να κατεβάσετε και επιπλέον Plugins.

Τέλος, να αναφέρω ότι υπάρχει επιλογή από τις ρυθμίσεις να αποθηκεύεται αυτόματα το έγγραφο. Τον ορισμό του χρόνου της αποθήκευσης μπορείτε να τον αλλάξετε, το προεπιλεγμένο είναι στα 10 λεπτά. Έκδοση: 3.21
Μέγεθος: 77.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: Gnome Project / gedit team
Πηγή: https://wiki.gnome.org/Apps/Gedit
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα