Περιοδικό PIXEL - Κατεβάστε όλα τα τεύχη του θρυλικού περιοδικού τεχνολογίας


Από τον Οκτώβριο του 1983 έως τον Ιούνιο του 1996 κυκλοφορούσε ένα περιοδικό στην Ελλάδα, το πασίγνωστο PIXEL. To συγκεκριμένο περιοδικό έβαλε γενιές Ελλήνων στον κόσμο των υπολογιστών και των computer games.

Τότε που η τεχνολογία των υπολογιστών ήταν κάτι νέο και συναρπαστικό μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Ελλήνων αναγνωστών της εποχής εκείνης, οι οποίοι ενθουσιώδης όπως ήταν από τα ωραία καλούδια που πρόσφεραν οι υπολογιστές, ρουφούσαν και αποστήθιζαν κάθε σελίδα του περιοδικού. Πολλοί, μας έχουν αναφέρει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι αν διάβαζαν με τόσο ζήλο τα μαθήματα στο σχολείο όπως διάβαζαν το PIXEL, τώρα θα ήταν πυρηνικοί φυσικοί.

Αυτό το περιοδικό λοιπόν, ξαναγεννιέται ηλεκτρονικά χάρη σε κάποιους ανθρώπους που το αγάπησαν όσο κανένας άλλος και κατάφεραν να σκανάρουν όλα αυτά τα τεύχη και να μας τα προσφέρουν δωρεάν ως φόρο τιμής και το σημαντικότερο, νομίζω, να δουν οι νέες γενιές πως ήταν τότε, το ξεκίνημα των υπολογιστών.

Έτσι λοιπόν, από τις σελίδες του εξειδικευμένου online περιοδικού iamretro.gr μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν και τα 133 τεύχη του περιοδικού Pixel, όπως και κάποια ένθετα που κυκλοφόρησαν την εποχή εκείνη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια δωρεάν εγγραφή στο iamretro.gr και να αρχίσετε το κατέβασμα!

Κατεβάστε όλα τα τεύχη του PIXEL

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης