NPointer - Δωρεάν εφαρμογή για να χειρίζεσαι τον υπολογιστή με κίνηση των χεριών ή με την φωνή σου

NPointer - χειρισμός υπολογιστή με χέρια και κεφάλι

Το NPointer είναι ένα δωρεάν λογισμικό για να ελέγχουμε τον υπολογιστή μας μέσα από κινήσεις χεριών και φωνής χωρίς να αγγίζουμε κάτι. Αυτό που χρησιμοποιεί η εφαρμογή είναι το μικρόφωνο και την Web κάμερα του υπολογιστή μας. Έτσι, εντοπίζει τις κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια, μπορεί και με το κεφάλι ή και με τα δύο συνδυαστικά. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να κατευθύνεις προς τα επάνω τον κέρσορα, απλά κουνάς το χέρι προς τα πάνω ή σηκώνεις το κεφάλι σου.


Όπου απαιτείται να γίνει κάποιο κλικ, αφήνεις ακίνητο το χέρι σου και εμφανίζεται μια λίστα με κουμπιά για μονό και διπλό κλικ, για Scroll, δεξί κλικ κτλ. Με λίγη εξάσκηση, θα μπεις στο νόημα.

Για τα παραπάνω κουμπιά, μπορείς να δημιουργήσεις εναλλακτικά και φωνητικές εντολές που θα του δώσεις εσείς από την αρχή. Επίσης, μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία των κινήσεών σου όπως και τη χρονική διάρκεια που θα μένεις ακίνητος μέχρι να εμφανιστεί το μενού με τις επιλογές, κατά το δοκούν. 

Ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα για άτομα που έχουν προβλήματα αλλά και για εσένα που θέλεις να πειραματιστείς. Είναι portable και δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

σ.σ: Η εταιρία που ξεκίνησε να το αναπτύσσει το 2016, έχει σταματήσει πια την εξέλιξή του. Δεν παύει να είναι λειτουργικό και να δουλεύει κανονικά και στα Windows 11. 

Έκδοση: -
Μέγεθος: 1.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: neurotechnology.com
Πηγή: neurotechnology.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram