Τα έξι βασικά συστατικά για να σε βλέπουν χωρίς κυάλια οι μηχανές αναζήτησης


Έχεις site η blog και εκτός από τους κολλητούς και συγγενείς σου, δεν σε ξέρει κανείς; Προσπαθείς να σε βρεις στη μηχανή αναζήτησης της Google αλλά μάταια; Το να βελτιστοποιήσεις το site σου στις μηχανές αναζήτησης, δηλαδή να σε βρίσκουν εύκολα στη πρώτη σελίδα οι χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο σαν το δικό σου, δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη και δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδάκι. Απαιτεί αρκετό χρόνο, επιμονή, υπομονή, συνέπεια και ορισμένες συγκεκριμένες οδηγίες για το πως να ξεκινήσεις να χτίζεις το SEO σου (Search Engine Optimization).
Έψαξα και βρήκα έναν ωραίο, λιτό και περιεκτικό οδηγό από το papaki.gr, που σου δίνει τα 6 βασικά συστατικά για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Απλά διάβασε τους κανόνες που γράφω επιγραμματικά και στο τέλος σου δίνω το λινκ που σε οδηγεί στο άρθρο του papaki για να δεις αναλυτικότερα τα 6 βήματα:

1. Ελκυστικό Site
2. Ενδιαφέρον και δομημένο περιεχόμενο
3. Ζώνη ασφαλείας (εννοεί, πιστοποιητικό ασφαλείας SSL). Ξέρω ξέρω, πρέπει να το αποκτήσω κι΄εγώ.
4. Υψηλές ταχύτητες φόρτωσης της ιστοσελίδας
5. Κάν'το με πολλούς τρόπους
6. Τα Social media κορώνα στο κεφάλι σου

Φυσικά, δεν μένουμε μόνο στους τίτλους, έτσι μπορείς να διαβάσεις όλο το άρθρο ακολουθώντας το σύνδεσμο ► 6 tips για να σε αγαπήσουν οι μηχανές αναζήτησης

σ.σ: Στο άρθρο που θα διαβάσετε, δεν είναι δυνατόν να μάθετε τις τεχνικές του SEO και γενικά να γίνετε ειδικός στην βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης. Απλά, είναι ένα βοηθητικό άρθρο, ένας μπούσουλας που σου δείχνει πως να κινηθείς.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: