Ο γιος της Τζοκόντα - Δωρεάν Μυθιστόρημα από τον Αύγουστο Κορτώ


Για τον Αύγουστο Κορτώ έχουμε ξανά-ασχοληθεί. Δύο βιβλία του έχουμε παρουσιάσει, μιας και ο συγγραφέας τα διανέμει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι τα «Ραμπαστέν» και «Το τετράγωνο». Σήμερα θα ασχοληθούμε με το 3ο από τα πέντε βιβλία που διατίθενται δωρεάν και είναι «Ο γιος της Τζοκόντα». Σε επόμενα άρθρα θα ανεβάσουμε και τ' άλλα δύο.

Ας δούμε τι γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας για τον «γιο της Τζοκόντα» σε άρθρο του στο protagon:

Ένα βράδυ του Ιουλίου του 2002, λίγους μήνες πριν από το φευγιό της Κατερίνας, κάθισα κι έγραψα μονοκοπανιά τον «Γιο της Τζοκόντα». Με γκρίζο φόντο στην οθόνη του υπολογιστή και γραμματοσειρά μενεξεδιά – σαν ιδιόχειρο σημείωμα με μια δόση πένθους.
Αφορμή υπήρξε ο σπαραχτικός αποχωρισμός του Λεονάρντο ντα Βίντσι απ' τη μητέρα του – Κατερίνα κι αυτή – σε ηλικία πέντε ετών, όπως τον περιγράφει ο Φρόιντ στη θαυμάσια πραγματεία του για τον Λεονάρντο, καταλήγοντας ότι ο μεγαλοφυής καλλιτέχνης, αποζητώντας μια ζωή την πρόωρα χαμένη μητρική μορφή, τη βρήκε τελικά στο πρόσωπο της χαμογελαστής Λιζα Γκεραρντίνι, το ασύλληπτα δημοφιλές αυτό πορτρέτο που ενδεχομένως είναι ένας μυστικός κι αδιάλειπτος ύμνος στη μητρότητα.
Ωστόσο, υπήρχε κι ένας άλλος λόγος για την πυρετώδη συγγραφή της μικρής αυτής νουβέλας – η απώλεια της δικής μου μητέρας, που βίωνα ήδη, αναζητώντας τη μορφή και την παρηγοριά της σαν να 'μουν κιόλας ορφανός.
Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα το βιβλίο σε μορφή PDF από την φιλική μας σελίδα ebook4greeks ή ακόμα και να το διαβάσετε online. 

Είδος Αρχείου: PDF
Μέγεθος: 3 MB
Σελίδες: 60
Κατασκευαστής: Αύγουστος Κορτώ
Πηγή: ebooks4greeks.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: