«Η Αλίκη στη χώρα του σκακιού» - Δωρεάν Ελληνικό Σκάκι που σου μιλάει



Ο Έλληνας δημιουργός της Ελληνικής σκακιστικής εφαρμογής «Η Αλίκη στη χώρα του σκακιού», Άγγελος Σπάρταλης, διαθέτει εντελώς δωρεάν την εν λόγω εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε βασισμένη στην μηχανή "ChessBrainVB" του Roger Zuehlsdorf. Πρόκειται για μια σπουδαία εφαρμογή σκακιού για αρχάριους αλλά και δυνατούς παίκτες.

Αφού κατεβάσετε το παιχνίδι, καλείστε να επιλέξετε την γλώσσα ανάμεσα στα αγγλικά και στα ελληνικά. Στη συνέχεια, εμφανίζεται μια οθόνη με διάφορες επιλογές παιχνιδιού:

  • Παιχνίδι: Παίζετε μια παρτίδα εναντίον της Αλίκης στο επίπεδο που εσείς θα καθορίσετε. 
  • Αρχική θέση: Τοποθέτηση πιονιών στην αρχική τους θέση
  • Κενή σκακιέρα: Δημιουργία δική σας θέση από το μηδέν. 
  • Γνωστό άνοιγμα: Φορτώστε ένα από τα ανοίγματα της βάσης δεδομένων (150 συγκεντρωτικά και 10.000 αναλυτικά ανοίγματα).
  • Αρχείο: Ανοίγετε ένα προϋπάρχον αρχείο ".ccc" ή ".pgn". 


Τέλος, να πούμε ότι η αντίπαλος (Αλίκη) μιλάει ενώ παίζετε μαζί της. Περιγράφει με γλαφυρότητα τις κινήσεις των πιονιών, σχολιάζει θέματα τακτικής αλλά και εντυπωσιάζεται ή συγχύζεται ανάλογα την έκβαση της παρτίδας. 

Σημαντικό είναι να διαβάσετε το Ελληνικό εγχειρίδιο (κάντε κλικ εδώ) για να δείτε και να ξεκλειδώσετε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού, που δεν είναι και λίγες τολμώ να πω. Καλό παιχνίδι.

Έκδοση: 12.0.5
Μέγεθος: 60.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Άγγελος Σπάρταλης
Πηγή: spartalis.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus