[How to]: Ελάφρυνε τα Windows 10

Πως κάνουμε πιο ελαφριά τα Windows 10


Το συγκεκριμένο tip είναι απλό και γρήγορο αλλά πολλοί μπορεί να αγνοούν την ύπαρξή του. Μπορούμε με λίγες κινήσεις στον υπολογιστή μας, να του δώσουμε ένα μικρό boost, να το κάνουμε λίγο πιο ελαφρύ δηλαδή, απενεργοποιώντας κάποια οπτικά εφέ από τα Windows 10. Το συγκεκριμένο «κόλπο» λειτουργεί εξίσου και στα Windows 11. 

Βέβαια, όσοι έχουν επαρκή μνήμη RAM, (πάνω από 4 GB) μπορεί να μην καταλάβουν τόσο εύκολα τη διαφορά, αλλά όσοι είναι οριακά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και βλέπουν τον υπολογιστή τους να κρασάρει που και που, αυτό το tip ίσως δώσει ανάσες στον υπολογιστή με μοναδικό κόστος την απενεργοποίηση οπτικών εφέ, δηλαδή κάποιων Animations που γίνονται για παράδειγμα όταν εναλλάσσουμε τους φακέλους, κάποιες αισθητικά ωραίες σκιές που δημιουργούν τα παράθυρα, κάποιες αλλαγές στην ευκρίνεια της γραμματοσειράς, των εικονιδίων κτλ.

Τα βήματα λοιπόν που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξής:

  • Πατάμε συνδυαστικά τα πλήκτρα «Windows Key + R» για να εμφανιστεί το παράθυρο της «εκτέλεσης» και αμέσως...
  • Πληκτρολογούμε τη λέξη «systempropertiesadvanced».
  • Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε τις «ρυθμίσεις» από το μενού «Επιδόσεις»
  • Στο επόμενο παράθυρο, και αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε όλα τα οπτικά εφέ, επιλέγουμε το κουμπί «Ρύθμιση για βέλτιστη απόδοση» και πατάμε «ΟΚ».
  • Αν πάλι θέλουμε να απενεργοποιήσουμε ορισμένα οπτικά εφέ, μπορούμε να το κάνουμε χειροκίνητα από τη διαθέσιμη λίστα, ξετικάροντας τα κουτάκια δίπλα από κάθε ρύθμιση. 


Ορίστε και τα βήματα σε εικόνες: 





Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram