Μας έχουν επισκεφτεί εξωγήινοι;Καταρχάς, να πούμε ποιος είναι ο άνθρωπος που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Πρόκειται για τον Neil deGrasse Tyson, ο οποίος είναι αστροφυσικός, κοσμολόγος, σχολιαστής επιστημονικών θεμάτων, παρουσιαστής και διευθυντής στο Πλανητάριο Χέιντεν. Για πολλούς, είναι ο κύριος υπαίτιος για το ενδιαφέρον του κοινού προς την επιστήμη. Την επικοινωνεί απλά, και γι' αυτό είναι τόσο αγαπητός στον κόσμο που ενδιαφέρεται για την επιστήμη.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Neil deGrasse Tyson, απαντά σε πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως Είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Και αν υπάρχει, είναι ανεπτυγμένη όσο η δική μας; Οι εξωγήινοι, έχουν κάνει διαπλανητικά ταξίδια; Μας έχουν επισκεφθεί;

Όσους και να ρωτήσεις, θα πάρεις πολλές και διαφορετικές απαντήσεις με επικρατέστερες κάποιες θεωρίες με έντονο το αναπόδεικτο στοιχείο. Εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει καμία απόδειξη γι' αυτές τις θεωρίες.
Ο Neil deGrasse Tyson, εκτός των άλλων, μας συμβουλεύει από την εμπειρία του πως να αναζητήσουμε μια απάντηση, φιλτράροντας την πληροφορία από τα σκουπίδια.

Ξέρετε, ο άνθρωπος τους ευσεβείς του πόθους και γενικά τους αβάσιμους ισχυρισμούς, τους έχει μετατρέψει σε πραγματικότητα, διότι κατά βάση, αυτό θέλει να πιστέψει. 


Απολαύστε το σχεδόν 8λεπτο βίντεο του εκπληκτικού Neil deGrasse Tyson:
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram