Πως ένα παλιό Laptop των 30 ευρώ μπορεί να «τρέχει» με άνεση το 2022

Laptop με 30€ τρέχει άνετα στις μέρες μας με Lubuntu
Αυτό το άρθρο αποφάσισα να το γράψω για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι πολλοί φίλοι και γνωστοί διαθέτουν παλιά laptops που δεν τα χρησιμοποιούν και δεύτερον, πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το πολύ ενθαρρυντικό βίντεο που θα ακολουθήσει.

Αν έχεις παλιό λάπτοπ που «κάθεται» και σκονίζεται στο σπίτι χωρίς να το χρησιμοποιείς ή δε διαθέτεις αρκετά χρήματα για να πάρεις κάτι καινούργιο, το παρακάτω βίντεο είναι για σένα, αφού μπορείς με μόλις 30 ευρώ να έχεις ένα αξιοπρεπέστατο μηχάνημα για να κάνεις τη δουλειά σου, είτε γραφείου είναι αυτή, είτε για διασκέδαση.

Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε ένα μεταχειρισμένο laptop που κυκλοφόρησε το 2006 (16 ετών), και μπορεί να σταθεί επάξια στη σημερινή εποχή. Το συγκεκριμένο laptop αγοράστηκε στα 30€ και είχε προεγκατεστημένα τα Windows XP.  Φυσικά, με το παρωχημένο λειτουργικό σύστημα, το λάπτοπ σερνόταν αλλά και να πας σε Windows 10 με 2 GB μνήμης RAM που διαθέτει το συγκεκριμένο laptop, είναι απαγορευτικό.

Επομένως, η λύση ακούει στο όνομα Linux και συγκεκριμένα σε μια ελαφριά διανομή, το Lubuntu. Το Lubuntu, είναι ειδικά σχεδιασμένη διανομή (βασισμένη στο Ubuntu) που μπορεί να «αναστήσει» υπολογιστές με παλιότερο Hardware με μικρές δυνατότητες. Χάρη στο ελαφρύ του γραφικό περιβάλλον, μπορείς να κάνεις βασικές εργασίες γραφείου, να πλοηγηθείς αξιοπρεπέστατα στο διαδίκτυο αλλά και να δεις HD βίντεο στο Youtube. Αν μη τι άλλο, με 30 ευρώ, δεν το λες και κακό ε?

Για να εγκαταστήσεις Linux στον υπολογιστή σου, έχουμε γράψει ένα άρθρο που συγκεντρώνει διάφορους τέτοιους οδηγούς. 

Πάμε όμως να δούμε το βίντεο:




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram