Υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι που πιστεύουν σε ανοησίες;

Υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι που πιστεύουν σε ανοησίες
Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν. Απαντάω στον τίτλο και όχι αυθαίρετα διότι υπάρχουν αποδεδειγμένα έξυπνοι άνθρωποι, μορφωμένοι, που πιστεύουν σε πράγματα που είναι αναπόδεικτα αλλά και σε διάφορες ανοησίες που δεν ισχύουν επ ουδενί. Όταν λέμε αναπόδεικτα και ανοησίες, θα σας πω μερικά παραδείγματα:

Ζώδια, θαύματα Αγίων, μεταθανάτια ζωή, φαντάσματα, κρυσταλλοθεραπείες, προφητείες, επισκέψεις εξωγήινων, μάτιασμα και ένα σωρό άλλα που επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως απορρίπτει ως αυθαίρετα και ανόητα.

Ο Χρήστος Κιτσινέλης, είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος, της λογικής και της ορθολογικής σκέψης. Είναι επιστημονικός ερευνητής πάνω σε θέματα ανάπτυξης καινοτόμων και ενεργειακά αποδοτικών πηγών φωτός.
Απέκτησε πτυχίο Master από το τμήμα χημείας του πανεπιστημίου του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα  από το ίδιο τμήμα στην επιστημονική του έρευνα σε θέματα φασματοσκοπίας πλάσματος χαμηλής πίεσης στο Επιστημονικό Εργαστήριο Υψηλών Θερμοκρασιών.

Συνέχισε το επιστημονικό του έργο σε θέματα πηγών φωτός ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Ηλεκτρολογικής και Ηλεκτρονικής Μηχανικής του πανεπιστημίου του Ehime στην Ιαπωνία και έπειτα ανέλαβε την ηγεσία ερευνητικής ομάδας στις κεντρικές εγκαταστάσεις ανάπτυξης φωτισμού για την εταιρία Philips Lighting στο Eindhoven της Ολλανδίας. Είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού επιστημονικών δημοσιεύσεων, δημιουργός τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών σε θέματα πηγών φωτός πλάσματος, σύμβουλος επιχειρήσεων και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα τεχνολογιών πηγών φωτός.

Αφού γνωρίσαμε τον Δρ. Σπύρο Κιτσινέλη μέσα από το παραπάνω μίνι βιογραφικό του, θα παρακολουθήσουμε ένα βίντεο όπου αναλύει την σκέψη του πάνω στο θέμα που θέλουμε να εξετάσουμε, δηλαδή «γιατί υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι που πιστεύουν σε ανοησίες;»

Απολαύστε την ομιλία του:Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram