Γνωρίζουμε τα άστρα του καλοκαιριού

Μαθαίνουμε για τους αστερισμούς του καλοκαιριού


Τώρα το καλοκαίρι, πολλοί είμαστε οι περίεργοι ή ρομαντικοί που κοιτάμε συχνά τον έναστρο ουρανό και προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτά που βλέπουμε. Τα καταλαβαίνουμε όμως; Τι καλύτερο λοιπόν, από έναν Αστροφυσικό να σου δείξει τα άστρα του καλοκαιριού. Όχι, δεν μιλάμε για κάποια μελλοντική εκδήλωση που θα λάβει χώρα σε κάποιο υπαίθριο μέρος της Ελλάδας αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε από την άνεση του σπιτιού σας παρέα με ένα παγωμένο ρόφημα.

Ο Παύλος Καστανάς, μέσα από το κανάλι του Astronio, μας "κακομαθαίνει" είναι η αλήθεια, γνωρίζοντάς μας τους κυριότερους αστερισμούς του καλοκαιριού όπως τους βλέπουμε από το βόρειο ημισφαίριο. Παράλληλα, μέσα από το εκπληκτικό και τεχνικά άρτιο βίντεο που ετοίμασε, μπορούμε και ταξιδεύουμε νοερά στα σημαντικότερα άστρα που βλέπουμε αυτή την εποχή του καλοκαιριού απολαμβάνοντας την ομορφιά του Γαλαξία μας.

Ετοιμαστείτε για ένα «μάθημα» αστερισμών όπου μεταξύ άλλων θα δούμε ποιο είναι το τρίγωνο του καλοκαιριού, η Μεγάλη και η Μικρή Άρκτος, ο Σκορπιός, ο Τοξότης, η Κασσιόπεια και ο γαλαξίας της Ανδρομέδας.
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram