Γιατί πιστεύουμε σε θρησκείες;

 γιατί πιστεύουμε σε θρησκείες;


Η ανθρώπινη φύση έχει την τάση να πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη και στο βίντεο που ακολουθεί, ο Έλληνας δημιουργός του καναλιού The Skeptic Theory, αναλύει γιατί συμβαίνει αυτό, κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Ο φόβος του θανάτου, οι δυσκολίες και η ανασφάλεια που νιώθουμε σε διάφορες φάσεις της ζωής μας ώστε να επικαλούμαστε το Θεό μέσω της προσευχής, είναι μερικά από τα παραδείγματα που κάνει τον άνθρωπο να πιστεύει σε κάποιον Θεό, σε κάποια ανώτερη δύναμη.

Το βίντεο είναι απολαυστικό, κατανοητό και ο αφηγητής του μέσα από έναν απίστευτα δομημένο λόγο δεν σ' αφήνει να παρατήσεις το βίντεο και να πας στο επόμενο.

Πρέπει να σεβόμαστε τα πιστεύω του άλλου. Μπορεί ο ορθολογισμός να είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και η ανθρώπινη φύση είναι χαώδης με τεράστιες αδυναμίες. 
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram