Γιατί η επιστήμη δεν είναι συμβατή με τη θρησκεία

Η επιστήμη είναι το αντίθετο της θρησκείας


Στα αναπάντητα ερωτήματα του παρελθόντος οι θρησκείες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανθρωπότητα. Ακόμα και σήμερα, συνεχίζεται αυτή η πεποίθηση από πάρα πολλούς ότι όταν δεν υπάρχουν απαντήσεις....αναλαμβάνει η θρησκεία. Οι αρχαίοι όταν έβλεπαν να έρχεται μια καταιγίδα, έλεγαν ότι "θύμωσε ο Ποσειδώνας", σήμερα, ξέρουμε την απάντηση και τα αίτια μιας καταιγίδας, μάντεψε γιατί; Εξαιτίας της επιστήμης φυσικά.
Όπως μου αρέσει και σε μένα το παρακάτω παράδειγμα και το λέω συχνά: Παλιά, αν θα έβλεπες ένα αεροπλάνο να πετάει, δεν θα το καταλάβαινες και θα το θεοποιούσες. Σήμερα, είναι απολύτως φυσιολογικό να το βλέπεις να πετάει, διότι απλά ξέρεις την απάντηση. Μάντεψε και εδώ....η επιστήμη!

Αν ήμουν γλωσσολόγος, θα έβαζα ως αντώνυμο της λέξης "θρησκεία" στα λεξικά, την "επιστήμη".

Ο Neil deGrasse Tyson, διάσημος αστροφυσικός και συγγραφέας, δίνει μια σύντομη αλλά άκρως αφοπλιστική και κατανοητή απάντηση με ωραία παραδείγματα, στο ερώτημα γιατί η επιστήμη δεν είναι συμβατή με τη θρησκεία. Απολαύστε το βίντεο:
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram