Η Εξέλιξη με απλά λόγια - Μέρος πρώτο: Απολιθώματα

Η Εξέλιξη με απλά λόγια - Μέρος πρώτο: Απολιθώματα


Η Εξέλιξη μέσω Φυσικής Επιλογής δεν είναι «απλά μια θεωρία», όπως θέλουν να πιστεύουν πολλοί, είναι ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο γεγονός. Κι όμως, ακόμα και σήμερα, 150 χρόνια μετά την πρώτη διατύπωση από τον Κάρολο Δαρβίνο, μετά από 150 χρόνια ερευνών, υπάρχουν άνθρωποι που την απορρίπτουν. Η άρνηση αυτή, εν μέρη δικαιολογημένη γιατί ο ανθρώπινος νους δυσκολεύεται να συλλάβει τόσο μεγάλες έννοιες χρόνου, ενισχύεται από τις θρησκείες που προβάλλουν ως εναλλακτική και «πιο λογική» εξήγηση αυτή του Δημιουργισμού. Τον Ευφυή Σχεδιαστή δηλαδή, το ανώτερο ον (θεός) που τα έφτιαξε όλα με σοφία και σύνεση και δεν άφησε τίποτα στην τύχη.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται έξι διαφορετικές και ανεξάρτητες γραμμές αποδεικτικών στοιχείων που η κάθε μία ξεχωριστά αποδεικνύει την Εξέλιξη μέσω Φυσικής Επιλογής ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα σφάλματα και τις αστοχίες του Δημιουργισμού.

Στο πρώτο μέρος από τα τέσσερα συνολικά βίντεο που μετάφρασε η εξαιρετική ομάδα του «I Dream Of Logic», επιχειρείται μια εισαγωγή στην επιστημονική θεωρία της εξέλιξης μέσω φυσικής επιλογής και  στα «Απολιθώματα».  Απολαύστε το βίντεο:
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram